Dennis Mons
Dennis Mons Architectuur 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Koopje: villa naast Disney World met extreme Star Wars-bios

Een prachtige locatie naast Disney World in Florida is nu te koop. De aankleding van de woning is zo gedetailleerd in Disney-stijl dat je niet eens de deur uit hoeft. De bioscoop is overigens een walhalla voor Star Wars-fans.

Als je fan bent van Disney is dit wellicht je ideale huis. Deze woning, slechts 930 vierkante meter, kost je een fortuin. Maar daar krijg je wel een zwembad, talloze slaapkamers en een Star Wars-bioscoop (!) voor.

Disney World vanuit je tuin

Dit kleine stukje grond met een klein huisje ligt op een steenworp van Disney World. Het schattige villaatje heeft bijvoorbeeld Disney World-raampjes, waardoor je over de gigantische tuin uitkijkt en, natuurlijk, het zwembad met een glijbaan.

Disney Star Wars
Een oase in een drukke stad. (Afbeelding: Sotheby's)

Mocht je bezoek krijgen, niet getreurd. Er zijn namelijk zeven slaapkamers te vinden op deze prachtige plek. Mocht er iemand moeten plassen, ook geen zorgen, er zijn tien badkamers.

Star Wars-bioscoop

Maar in alle eerlijkheid gaat het ons om deze bizarre thuisbioscoop. De hele setting is gebouwd als de cockpit van de Millennium Falcon uit Star Wars. In de omschrijving van de makelaar wordt het minimaal aangestipt, maar voor filmliefhebbers is dit een ‘unique selling point’.

Star Wars Disney
De ideale thuisbioscoop. (Afbeelding: Sotheby's)

We gaan er gemakshalve van uit dat er een 4K of hopelijk 8K-beamer hangt, ondanks het feit dat 8K content nog niet écht beschikbaar is. En voor het geld dat je moet dokken is een Dolby Atmos-set ook wel gewenst. De stoelen zien er wel comfortabel uit, want er zijn cupholders.

Paar miljoen

Wil je hier wonen, op de plek waar vandaan je waarschijnlijk elke avond het vuurwerk van Disney World kunt zien, heb je wel een smak geld nodig. De villa, met zwembad en ook gasthuis, wordt aangeboden voor 15 miljoen euro. Maar dan krijg je ook een gratis Swarovski-kroonluchter, die waarschijnlijk wordt gesloopt tijdens je housewarming party. Er is altijd iemand die de boel niet heel houdt.

De makelaar noemt het zelf een ‘mediterrane woning’, wat zoiets betekent als: je hebt je airco 24/7 aan staan. Het is namelijk in Florida.

Disney Star Wars
Heerlijk badderen bij 40 graden plus. (Afbeelding: Sotheby's)

Los van de aparte aankleding en Star Wars-bioscoop is het gewoon een prachtig huis met ontzettend veel ruimte. Het heeft zelfs een open haard. die je kunt zien in Assepoesters huis in Disney World. Nogmaals: dan hoef je niet eens de deur uit voor je sprookjes.

Disney Star Wars
Prachtig Disney-glaswerk. (Afbeelding: Sotheby's)

Dus tja, een paar miljoen waard, maar dan heb je ook wel een legendarische woning. Je kunt sjokkend naar Disney World en als je thuis wilt blijven, ga je gewoon hangen in de Millennium Falcon om een Dreamworks-film te kijken.

Of je kan zelfs in een Disney-dorp gaan wonen. Keuze te over.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.