Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 1 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Te koop: de super-de-luxe Bentley Mulsanne van Koningin Elizabeth II

De op één na langst regerende vorst ooit, koningin Elizabeth II, verkoopt één van haar luxe auto’s. Hoewel we een Rolls-Royce zouden verwachten bij de Queen, heeft zij ook auto’s van Bentley.

De Mulsanne werd tussen 2013 en 2015 gebruikt om de koningin binnen London te vervoeren. In totaal is er zo’n 2.492 mijl met de auto gereden (iets meer dan 4.000 kilometer).

Acht jaar oud maar zo goed als nieuw

Dat de auto weinig kilometers in de benen heeft, is aan alles te zien. De chique Bernato-groene lak ziet er smetteloos uit. Ook het interieur lijkt ongebruikt. Daarnaast zit de Bentley van Koningin Elizabeth II bomvol luxe opties.

Koningin Elizabeth II Bentley Mulsanne
(Afbeelding: Bramley)

Zo zijn de deurpanelen en tafeltjes bekleed met houtfineer en zijn er zijspiegels op de achterste zitrij. De matten op de vloer, de autohoes en zelfs de druppellader is van dezelfde donkergroene kleur als het exterieur.

Meer beenruimte voor Koningin Elizabeth II

De Bentley is geen normale Mulsanne, maar het 5,5 meter lange model. Hierdoor biedt hij achterin meer beenruimte. Hoewel er aan comfort is gedacht, is de auto niet voorzien van enige veiligheidsmaatregelen. Zo beschikt de auto bijvoorbeeld niet over kogelwerend glas.

Koningin Elizabeth II Bentley Mulsanne
(Afbeelding: Bramley)

De auto heeft een 6,75-liter V8 met 512 pk. Dit vermogen wordt naar de wielen gestuurd door een 8-traps automaat. De techniek is volgens de verkoper altijd onderhouden bij een Bentley-garage.

Vraagprijs van de Bentley onbekend

De auto van Koningin Elizabeth II wordt nu door Bramley Motor Cars aangeboden en heeft onlangs nog een onderhoudsbeurt en APK gehad. Hoeveel het bedrijf voor de auto wil hebben is onbekend. In 2016 stond soortgelijke Mulsanne te koop. Hier werd toen 199.850 (zo’n 250.000 euro) voor gevraagd.

De verkoper verwacht dat de auto bij een verzamelaar terechtkomt, mede omdat Koningin Elizabeth II de langst zittende vorst – op Lodewijk XIV na – ooit is. Klik hier om naar de verkooppagina van de Bentley te gaan.

De nieuwe Bentley is een *tromgeroffel* überluxe woontoren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reacties 0