Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

John Wick sneller terug dan je denkt met 57 minuten non-stop actie

John Wick-fans worden al over twee maanden op hun wenken bediend. The Continental is niet zomaar een spin-off: je kunt rekenen op non-stop actie.

De vierde John Wick-film liet fans achter met een vrij ambigu einde: leeft Wick nog of is het doek gevallen voor het personage van Keanu Reeves?

John Wick leeft (niet)

Regisseur Chad Stahelski bekende in interviews dat hij het zelf ook nog niet zeker weet. Pas als hij een waardig vervolgverhaal weet te bedenken, wil hij überhaupt een terugkeer voor de assassin overwegen.

Lionsgate, de studio achter de John Wick-franchise, gaat daar niet op zitten wachten. Chapter 4 was een lucratief megasucces, en dat smaakt naar meer. Gelukkig gaan we dat ook krijgen. Naast een spin-off met Ana de Armas in de hoofdrol en een videogame kunnen we zeer binnenkort al van een nieuwe Wick-waardige show gaan genieten.

The Continental: geen slappe spin-off

Dan hebben we het over The Continental, een spin-off show van de Wick-films. Maar vergis je niet: dit wordt geen langlopende show met lagere stakes. Paramount heeft voor een echte event-benadering gekozen: slechts drie afleveringen van elk een uur, een hoog budget en grote namen.

John Wick The Continental actie
Colin Woodell (Afbeelding: Lionsgate)

De show draait om Winston, die in de films gespeeld wordt door Ian McShane. In The Continental wordt het personage gespeeld door Colin Woodell, want het is een prequel die zich in 1975 afspeelt. We volgen een jonge Winston die al zijn hotel in New York runt, maar zijn verleden zit hem op de hielen.

57 minuten non-stop actie

De show wordt dus “meer dan  Just another spin-off“, zo benadrukte het team achter de films afgelopen week nogmaals tegenover Den of Geek. Dit wordt geen luie Hollywood-uitmelkerij, als we producent Basil Iwanyk moeten geloven.

The Book of Eli-regisseur Albert Hughes is bijvoorbeeld aan boord gebracht om een dijk van een verhaal neer te zetten, maar ook de actie zal niet onder hoeven doen voor de films. Sterker nog, Hughes heeft onthuld dat de finale uit “57 minuten aan non-stop actie bestaat.” Zijn conclusie? “Het stuntteam achter de John Wick-films heeft het weer voor elkaar gekregen.”

3 uren aan Wick

Praktisch krijg je dus drie Wick-films van een uur voorgeschoteld, maar dan zonder John Wick zelf. “De grootste uitdaging is hoe je ervoor zorgt dat het op zichzelf staat”, aldus Iwanyk, “maar tegelijkertijd denken mensen van ‘Oh, ik weet wat dit is-een John Wick tv-show’, dus ik hoop dat we dat voor elkaar hebben gekregen.” Dit is uiteraard allemaal promo-praat, maar de ambitie belooft in ieder geval al veel goeds.

Sequel en Nederlandse release

De deur staat zelfs al open voor een sequel. Hughes en Iwanyk wilden de finale zo insteken dat er ruimte en interesse is voor een vervolgserie, maar volgens hen hangt dat helemaal af van de ontvangst van The Continental. 

De show gaat op 22 september van start op Peacock, een streamingdienst die niet in Nederland beschikbaar is. Treur echter niet, want de meeste Originals van die dienst worden doorgaans meteen doorgesluisd naar SkyShowtime in Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.