Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze gruwelijke Netflix-docu wil je niet zien, maar is de hit van nu

Over de grootste psychopaten willen mensen blijkbaar het meeste weten. De nieuwe documentaire Jimmy Savile: A British Horror Story verscheen vorige week op Netflix, en is een wereldwijde hit.

Het is lang geleden dat een Netflix-documentaire de top 10 meest bekeken films en series binnen knalde na de release. Voorheen scoorde de streamingdienst de ene na de andere hit, met true crime-docu’s als Making a Murderer, Wild Wild West, Tiger King en Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Nu is daar een horrorverhaal aan toegevoegd, waar mensen blijkbaar toch het fijne van willen weten.

Jimmy Savile: A British Horror Story

Van het bovenstaande rijtje Netflix-docu’s komt Jimmy Savile: A British Horror Story het dichtst in de buurt bij Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Seksuele roofdieren en psychopaten die lange tijd ongestoord hun gang konden gaan, terwijl hun omgeving de andere kant op keek. Het grote verschil is dat Epstein nog in levende lijve is ontmaskerd, terwijl de BBC-icoon het tot zijn dood heeft uitgezongen zonder straf.

Jimmy Savile was vooral bekend als presentator van Top of the Pops. Een ander populair televisieprogramma dat Savile presenteerde was Jim’ll Fix It, waarin hij wensen van voornamelijk kinderen in vervulling liet gaan. Al tijdens zijn leven deden geregeld geruchten de ronde over seksueel misbruik van met name minderjarigen. Deze werden echter keer op keer in de doofpot gestopt. En ja, ook de op het oog brave omroep BBC had boter op het hoofd.

Documentaire wereldwijd in top 10 op Netflix

In oktober 2012, na de dood van Jimmy Savile, startte de Britse politie een strafrechtelijk onderzoek. Daarin kwamen ontelbaar veel gevallen van misbruik en verkrachting boven water, van kinderen tot lijken, we zullen je de details besparen. Ja, dit is een van de grootste psychopaten uit de televisiegeschiedenis en ver daarbuiten.

De documentaire Jimmy Savile: A British Horror Story diept het verhaal uit, want hierboven lees je slechts het topje van de ijsberg. Vreemd genoeg willen veel mensen toch de details weten, want volgens datawebsite Flixpatrol staat de docu in zo’n beetje ieder land hoog in de top 10 best bekeken Netflix-content van dit moment, al een paar dagen lang. In het Verenigd Koninkrijk staat de docu zelfs op nummer 1, op zich ook niet vreemd. In Nederland valt het nog mee wat betreft perverse voorkeuren, en staat de documentaire op plek 10. Bekijk hier het volledige overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.