Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Castingbaas James Bond benadrukt wat je stiekem al wist

Debbie McWilliams is al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor het casten van de James Bond-films. Haar blik op alle huidige geruchten en voorspellingen van wedkantoren is dan ook… prettig ontnuchterend.

Na vijf films heeft Daniel Craig zijn Aston Martin ingeleverd. De producenten achter de James Bond-franchise moeten weer op zoek naar een nieuw gezicht voor de filmreeks. Een nieuwe 007.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Een zoektocht die op de voet wordt gevolgd door de Britse tabloids. Het probleem? Er is amper iets om te volgen. De casting vindt geheel achter gesloten deuren plaats, en producente Barbara Broccoli blijft benadrukken dat ze nog niet eens is begonnen met zoeken naar een nieuwe James Bond. Dat weerhoudt de roddelpers en de wedkantoren er echter niet van om er een halve wetenschap van te maken.

De zogenaamde gedoodverfde winnaars vliegen je om de oren. Van Tom Hiddleston en Idris Elba tot Taron Egerton. Sterker nog, dergelijke filmsterren speculeren er ook zelf graag over. Volgens Egerton heeft Broccoli zelfs al haar nieuwe 007 gevonden. Dat je die bookmakers-lijstjes niet al te serieus moet nemen, wordt nu ook nog eens extra benadrukt vanuit het officiële James Bond-kamp.

Castingbaas doet duit in zakje

Tijdens een interview heeft Debbie McWilliams, de casting director van de Bond-franchise, namelijk op alle geruchten gereageerd. Ook zij windt er geen doekjes om: “Op dit moment worden er nog geen gesprekken gevoerd.” Precies de statusupdate die Broccoli ook al aan journalisten gaf. Een afleidingsmanoeuvre, of zitten Egerton en de wedkantoren er gewoon faliekant naast?

Waarschijnlijk, want McWilliams geeft in hetzelfde interview aan dat de meeste geruchten haar doen “sterven van het lachen.” “Als ik hoor wie de favorieten van de wedkantoren zijn, en wie nummer 15 is en dat soort dingen… Ik bedoel, het is gewoon hilarisch – en het feit dat mensen er nog geïnteresseerd in zijn ook, is nog grappiger, denk ik. Het is een merkwaardig fenomeen, dat is alles wat ik kan zeggen!”

Nuchtere kijk op mediadynamiek

McWilliams speelt al sinds het begin van de jaren tachtig een grote rol in de Bond-franchise. Zij is uiteindelijk degene die Timothy Dalton, Pierce Brosnan én Daniel Craig in het vizier voor de rol der filmrollen. Ze voelt met haar decennia ervaring dan ook feilloos de mediadynamiek omtrent het castingproces aan: “En ik heb ook een theorie, die ik al vaak heb verkondigd, dat als er een gat in een krant is, ze dat vullen met een James Bond-verhaal, omdat ze niets anders hebben om over te schrijven. Waarom mensen niet gewoon kunnen wachten, weet ik niet.”

Slecht nieuws onderstreept

‘Wachten’ is duidelijk het sleutelwoord. Tot slot benadrukte de castingbaas namelijk nogmaals dat er geen gesprekken worden gevoerd. Sterker nog, “Barbara Broccoli is heel druk met andere projecten. Weet je, het is niet ongebruikelijk dat er een vrij groot gat zit tussen verschillende Bonds, het is bekend dat er een gat van vijf jaar tussen zit. Dus, nee, niets.” Helaas! Gelukkig/helaas zal het de wedkantoren en roddelpers er niet van weerhouden om vrolijk verder te speculeren. Je moet toch wat.

Nieuwe LEGO-sets brengen eerbetoon aan iconische filmscènes uit Star Wars

Radio Times

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.