Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

In deze steden wonen volgens Forbes de meeste superrijken

Nederland telt om precies te zijn twaalf miljardairs. Wereldwijd ligt dat aantal een stuk hoger. Maar waar zijn deze vermogende mensen voornamelijk gevestigd? Deze wereldsteden tellen de meeste allerrijksten.

Een kwart van alle miljardairs wereldwijd is verspreid over slechts elf steden ter wereld. Op Forbes’ World’s Billionairs list staan dit jaar maar liefst 2.640 miljardairs. De plaats waar de meeste van deze superrijken gevestigd zijn? New York. Samen zijn deze rijke inwoners van de grootste stad van de Verenigde Staten goed voor 616,8 miljard dollar.

1. New York – 101 miljardairs

Hoewel New York een jaar geleden nog 107 miljardairs telde, zijn er dit jaar 6 minder gevestigd in deze wereldstad. De rijkste inwoner van New York is Michael Bloomberg, met een vermogen van 94,5 miljard euro.  Op nummer 2 van de rijkste mensen in New York staat Julia Koch, socialite en filantroop. Sinds haar echtgenoot David Koch in 2019 overleed is deze 61-jarige één van de rijkste vrouwen op aarde.

2. Hong Kong – 70 miljardairs

Sinds vorig jaar is Hong Kong twee miljardairs rijker geworden. Zhoa Tongtong en Lawrence Ho zijn beiden tot de elitegroep toegetreden. Tongtong heeft zijn vermogen vergaard dankzij zijn rol als mede-eigenaar van hotelketen H World Group. Zijn vermogen wordt door Forbes momenteel geschat op zo’n 1,3 miljard dollar. Het totale vermogen van de allerrijksten die Hong Kong als thuisbasis kennen, is 286,8 miljard dollar. De rijkste miljardair van deze stad is zakenman Li Ka-shing: goed voor 38 miljard dollar.

3. Beijing – 68 miljardairs

Beijing is in een jaar tijd vijftien miljardairs verloren, waaronder Zhao Weiguo. De voormalig voorzitter van chipconcern Tsinghua Unigroup wordt beschuldigd van corruptie en het opstrijken van winsten. De rijkste inwoner van Beijing is Zhang Yiming. Deze 40-jarige Chinese ondernemer is oprichter van ByteDance, dat eigenaar is van onder andere TikTok. Hoewel zijn vermogen dit jaar 5 miljard dollar lager wordt geschat dan vorig jaar, is hij nog steeds goed voor 45 miljard dollar. Deze 68 rijke types in Beijing hebben een gezamenlijk vermogen van 247,2 miljard dollar.

4. Shanghai – 65 miljardairs

De 65 rijkste inwoners van Shanghai hebben bij elkaar opgeteld een geschat vermogen van 181,9 miljard dollar. Ongeveer een zesde van dat bedrag is in handen van de rijkste inwoner van de stad. Colin Zheng Huang heeft een vermogen van ruim 30 miljard dollar. De 43-jarige Zheng is oprichter van e-commerce platform Pinduoduo. Een jaar geleden werd zijn vermogen nog geschat op 18,9 miljard dollar. Met een groei van ruim 11 miljard dollar is Zheng daarmee de grootste stijger in deze lijst.

5. Londen – 63 miljardairs

Qua opgeteld vermogen zou deze Britse stad de nummers 2, 3 én 4 op deze lijst voorbij streven. De 63 meest welvarende inwoners van Londen hebben opgeteld een vermogen van 294,9 miljard dollar. De 65-jarige Leonard Blavatnik mag zichzelf de rijkste miljardair van deze stad noemen. Forbes schat zijn totale vermogen op een bedrag van 32,1 miljard dollar.

Benieuwd welke Nederlanders zichzelf miljardair mogen noemen, of wie de jongste miljardair ter wereld is? Dat lees je via onderstaande artikelen.

Deze 18-jarige Italiaan is nu de nieuwe jongste miljardair ter wereld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.