Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Rijk en Beroemd 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het forse salaris van Radio 10-dj na afgedwongen salarisverhoging

Radio 10-dj Rob van Someren zat al ruim boven de Balkenendenorm, maar na een gang naar de rechter krijgt hij nu nog eens tienduizenden euro’s per jaar extra. Niet mis, voor een programmaatje van drie uur per dag.

Elke dag een paar keer Losing My Religion van R.E.M. aankondigen en een paar moppen tappen en limericks opdreunen. Dat kan iedereen, zou je zeggen. Toch harkt Radio 10-dj Rob van Someren met drie uurtjes per dag Somertijd een godsvermogen binnen. En sinds deze week krijgt hij nog veel meer. Hij dwong met succes meerdere loonsverhogingen af bij de rechter, die met terugwerkende kracht door Radio 10 aan hem moeten worden uitbetaald.

Het salaris van Radio 10-dj Rob van Someren

Dj Rob van Someren maakt al sinds 2003 het programma Somertijd. Hoe het zich onderscheidt van andere radioprogramma’s? Moppen en limericks. Het klinkt zo eenvoudig, maar het is zeer succesvol en Rob van Someren is waarschijnlijk elke euro van zijn exorbitante salaris waard. 

26.900 euro bruto per maand vinden we echter wel heel erg veel. Per jaar komt dit neer op 322.800 euro − dat is ongeveer dubbel zoveel als het salaris van Mark Rutte. En dat is nog voor de loonsverhoging die Van Someren deze week afdwong bij de rechter.

Loonsverhogingen met terugwerkende kracht

Wat is het geval? Radio 10 hanteert een zogeheten Performance Management Cyclus. Dit is een beloningssysteem waarbij men voor werknemers doelstellingen opstelt en loonsverhogingen uitkeert als deze doelen worden behaald. Van Someren is met zijn salaris van 322.800 euro per jaar natuurlijk geen doorsnee werknemer, waardoor Radio 10 vond dat de PMC niet op hem van toepassing was.

De Radio 10-ster was het hier niet mee eens en ging naar de rechter. Die stelde Rob in het gelijk, waardoor Radio 10 met terugwerkende kracht meerdere loonsverhogingen van 3,3 tot 4 procent moet uitbetalen van het contract dat de dj sinds 2020 heeft. Stel: Rob heeft ieder jaar zijn doelen gehaald, dan krijgt hij er dit jaar voor de vierde keer 3,7 procent bij. Dit komt neer op een nieuw salaris van 29.997 euro per maand, oftewel 359.972 euro per jaar.

Zó briljant zijn die limericks nou ook weer niet.

Het salaris van de slechtst betaalde F1-coureur

Als je het salaris van Rob van Someren vergelijkt met het salaris van de slechtst betaalde coureur uit de Formule 1, lijkt het opeens een hongerloontje. Als wij Rob van Someren waren, zouden we door procederen voor nóg meer salaris!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.