Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Geld & Carrière 10 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze tool zie je hoe snel Elon Musk en Jeff Bezos jouw jaarsalaris verdienen

We hebben het regelmatig over de enorme rijkdom van mensen als Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffet en andere succesvolle ondernemers. De miljarden vliegen je dan om de oren. We weten inmiddels allemaal dat het om heel veel geld gaat, maar eigenlijk zijn dit soort bedragen gewoon niet te bevatten. Gelukkig zijn er tooltjes die al die miljarden enigszins in perspectief plaatsen.

Eén van de beste manieren om een idee te krijgen van iemands rijkdom, is door dit te vergelijken met jezelf. Je kunt dat gaan doen met het totale vermogen, maar dat gat is zo groot dat het nog steeds onbevattelijk is. Slimmer is om het wat kleiner aan te pakken. Bijvoorbeeld door uit te rekenen hoe lang Elon Musk, Jeff Bezos en andere grote CEO’s nodig hebben om jouw jaarsalaris te verdienen.

Zo snel verdient Elon Musk jouw jaarsalaris

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een pen, papier en rekenmachine. Dit kost alleen wel even wat tijd en rekenwerk. Gelukkig kun je dit ook gewoon voor je laten doen. De website simpletexting.com heeft het wiskundige gedeelte namelijk al voor je gedaan. Het resultaat is deze tool waarmee je supersnel kan zien hoe snel Elon Musk je salaris bij elkaar verdiend heeft.

Leuk om te weten, maar ook enorme pijnlijk. De kans is namelijk groot dat de CEO’s die in de tool zitten allemaal binnen een kwartier je jaarsalaris bij elkaar verdiend hebben. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Elon Musk bijna 4.500 dollar per minuut verdient. Dat is onvoorstelbaar veel, maar zelfs de Tesla-topman kan niet tippen aan Jeff Bezos. Hoeveel de Amazon-oprichter per seconde verdient lees je hier.

De extreme rijkdom van Jeff Bezos

Jeff Bezos is overigens wel het meest extreme geval. Onlangs zag hij zijn vermogen in één dag met 13 miljard dollar groeien. Er lijkt geen einde aan te komen en het is wachten tot de Amazon baas de 200 miljard dollar gaat passeren. Iets waar hij zich onlangs overigens nog met een emotioneel speech al voor verdedigde.

Lees ook: Deze briljante visualisatie laat zien hoe belachelijk rijk Jeff Bezos écht is

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.