Jeff Bezos verdient 13 miljard dollar in één dag na recordstijging

Voor de meeste mensen is de pandemie een regelrechte ramp, maar er zijn ook mensen die er garen bij spinnen. Amazon-CEO Jeff Bezos is daar het meest prominente voorbeeld van. Volgens Bloomberg zag hij zijn vermogen afgelopen maandag met 13 miljard dollar stijgen. Een record.

Het vermogen van Jeff Bezos gaat het mensenbrein te boven. Via deze briljante visualisatie krijg je enigszins een beeld van de hoeveelheid geld die hij te beschikken heeft. Maar die visualisatie is alweer ingehaald door de werkelijkheid.

Jeff Bezos ziet vermogen met 13 miljard stijgen

Volgens een schatting van Bloomberg is het vermogen van Jeff Bezos maandag met 13 miljard dollar gestegen naar een totaal van 189,3 miljard dollar. Dit is de grootste stijging op één dag sinds het ontstaan van de acht jaar oude Bloomberg Billionaires Index. Terwijl Amerika in de grootste crisis sinds de Grote Depressie verkeert, is de 56-jarige Amazon-CEO dit jaar persoonlijk meer waard geworden dan bedrijven als Nike en McDonald’s. Om over de waarde van Amazon maar te zwijgen.

De extreme stijging van het vermogen van Jeff Bezos is simpelweg te verklaren door een snelle omkering van de plotselinge daling van de aandelen van technologiebedrijven vorige week. Microsoft steeg maandag bijvoorbeeld weer met 4,3 procent en Tesla met 9,3 procent. Maar baas boven baas, Amazon steeg met 73 procent. Dat betekende 13 miljard dollar extra in het persoonlijke laatje van ‘s werelds rijkste man.

Billionaire Bonanza 2020

Uit een onderzoek in april 2020 bleek al dat miljardairs profiteren van de pandemie. Het onderzoek heeft de welluidende titel Billionaire Bonanza 2020 – Wealth Windfalls, Tumbling Taxes and Pandemic Profiteers. Niet alleen Jeff Bezos, maar ook Tesla/SpaceX-CEO Elon Musk, Zoom-oprichter Eric Yuan en voormalig Microsoft-CEO Steve Ballmer zagen hun vermogen in de afgelopen maanden aanzienlijk toenemen.

Volgens de onderzoekers is de welvaartstoename van Jeff Bezos ongekend in de moderne financiële geschiedenis. ‘Tussen 1 januari en 15 april verdiende hij meer dan het Bruto Binnenlands Product van Honduras over 2018, dat op 23,97 miljard lag’, schrijven de onderzoekers. Het zal niet lang meer duren voordat een van de miljardairs op aarde daar binnenkort op één dag overheen gaat.

Check ook: YouTuber visualiseert op geniale wijze hoeveel 1.000.000.000 dollar is

Reageer op artikel:
Jeff Bezos verdient 13 miljard dollar in één dag na recordstijging
Sluiten