Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit horloge is gemaakt van koffie en ruikt er zelfs naar

Horlogebedrijf Lilienthal Berlin heeft de Coffee Watch gelanceerd, een horloge dat gemaakt is van koffie en er heel lichtjes zelfs naar ruikt. Lezen jullie mee Quinty Trustfull en Loretta Schrijver.

Juist, het is koffietijd. Letterlijk. Het klokje is verkrijgbaar in verschillende smaken, refererend naar allerlei manieren om je bakje troost te drinken.

Coffee Watch: een horloge van koffie

Het horloge is gemaakt van geupcyclede koffiebonen. Dan hebben we het over de behuizing en bezel van de Coffee Watch. Het bandje is gemaakt van veganistisch leer en voor het uurwerk is gebruik gemaakt van roestvrij staal.

horloge, koffie, geur, koffiebonen, coffee watch, americano
De Americano (Afbeelding: Lilienthal Berlin)

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komt er een lichte geur van koffie uit het horloge als de gebruiker het om zijn pols draagt. De Coffee Watch is volgens de makers volledig recyclebaar. Jaarlijks wordt er meer dan 20 miljoen ton koffieafval geproduceerd. Lilienthal is in deze cyclus gesprongen om van het afval een klassiek uurwerk te maken.

Van latte tot espresso

Het horloge komt in verschillende smaken koffie, waaronder ‘latte’, ‘espresso’, ‘macchiato’ en ‘americano’. Overeenkomstig zijn de bezels van de verschillende varianten van de Coffee Watch. De bruine vlokken zijn geïnspireerd op koffiepoeder.

horloge, koffie, geur, koffiebonen, coffee watch, latte
De Latte (Afbeelding: Lilienthal Berlin)

Je koopt zo’n van koffie gemaakt horloge voor 160,30 euro. Bekijk hier alle modellen van de Coffee Watch. Goed om te weten is dat de productie van het horloge volledig CO2-neutraal is. Het koffieafval dat is gebruikt bij de vervaardiging van het uurwerk, komt uit Berlijnse cafés en branderijen. Via een complex productieproces is het afval getransformeerd tot een extreem duurzaam materiaal. Niet voor niets heeft dit klokje meerdere design-awards gewonnen.

cofee watch
Zo, nu eerst een koffie! (Afbeelding: Lilienthal Berlin)

Niet te enthousiast worden. Check ook het maximum aantal kopjes koffie per dag volgens onderzoek. En nu we het toch over koffietijd hebben: dit is het beste tijdstip om je eerste bakje troost van de dag te drinken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.