Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Better Call Saul-ster met hoofdrol in nieuwe serie van Breaking Bad-brein

Er komt een nieuwe serie met Rhea Seehorn, die als Kim Wexler een van de grote sterren van Better Call Saul was. De show wordt gemaakt door Breaking Bad-brein Vince Gilligan. En iedereen die zich ook maar een beetje liefhebber van films of series noemt, begint dan spontaan te likkebaarden.

Niet te snel juichen Netflix-abonnees, de nieuwe serie wordt gemaakt voor Apple TV+.

Rhea Seehorn als Kim Wexler in Better Call Saul

Rhea Seehorn werkte eerder met Vince Gilligan samen voor Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad, een van de populairste series ooit. De spin-off groeide uit tot een meesterwerk op zich zichzelf, en Seehorn was daar een van de hoofdverantwoordelijken voor.

Rhea Seehorn, kim wexler, better call saul, breaking bad, nieuwe serie, Vince Gilligan, bob odenkirk, jimmy mcgill
Kim Wexler en James ‘Jimmy’ McGill in Better Call Saul (Afbeelding: Netflix)

Haar personage Kim Wexler raakte langzaam maar zeker verweven met het leven van James ‘Jimmy’ McGill (Bob Odenkirk). Ze had een zwak voor de louche advocaat, bleek zelf ook aan antipathie te hebben voor het corporate advocatenleven en kreeg zelfs een relatie met het hoofdpersonage. De chemie en spanning tussen de twee was een van de geniale elementen van Better Call Saul.

Geen serie in het Breaking Bad-universum

Dit jaar kwam er na zes seizoenen een bevredigend einde aan Better Call Saul. Dus vroegen fans zich direct af wat het volgende project van Vince Gilligan wordt.

Rhea Seehorn, kim wexler, better call saul, breaking bad, nieuwe serie, Vince Gilligan, showrunner
Vince Gilligan, het brein achter Breaking Bad en Better Call Saul (Afbeelding: Wikimedia)

Hoewel de regisseur, producer en scenarist bekend heeft gemaakt dat er voorlopig geen nieuwe spin-off van Breaking Bad komt, heeft hij wel een nieuw project aangekondigd. Met een hoofdrol voor de actrice achter Kim Wexler in Better Call Saul.

Vince Gilligan herenigt zich met oude bekenden

“Na 15 jaar vond ik dat het tijd was om een ​​pauze te nemen wat betreft het bedenken van antihelden. En wie is er heroïscher dan de briljante Rhea Seehorn? Het is lang geleden dat ze haar eigen show had, en ik voel me bevoorrecht dat ik er met haar aan mag werken”, zegt Gilligan tegen Deadline. Hij gaat samenwerken met onder anderen Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Deze twee bonzen, inmiddels allebei in een leidende rol bij Apple TV+, gaven ooit groen licht voor Breaking Bad.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.