Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

HBO Max-baas licht toekomst van Harry Potter-films en series toe

Na de CEO van Warner Bros. Discovery heeft nu ook de contentbaas van HBO Max Harry Potter-fans gerustgesteld. Ja, er komt meer Harry Potter aan!

Laten we eerlijk zijn: de Fantastic Beasts-trilogie was niet best. Hongerige fans pakken elk stukje Harry Potter-magie met beide handen aan, maar daarmee ligt de lat lager dan je zou moeten willen.

Wat gebeurt er na Fantastic Beasts?

De macht van J.K. Rowling is daarin een vloek en een zegen. Zonder haar goedkeuring mag de filmstudio Warner Bros. Discovery niet meer Harry Potter-content maken. Anders was de entertainmentgigant ongetwijfeld allang Disney achterna gegaan met uitmelkerij waar je U tegen zegt.

Bovendien geven veel fans de controversiële schrijfster zelf de schuld van hoe de Fantastic Beasts-trilogie uit heeft gepakt. Zij was namelijk verantwoordelijk voor de scripts van de films, en dat is toch een andere tak van sport dan boeken schrijven. Bovendien deden de films het ook wat bioscoopomzet betreft matig. Ook als je je tot de Potter-films beperkt, dan was de filmreeks bezig met een neerwaartse grafiek. De laatste film leverde het minst op.

CEO wil meer Harry Potter-films

Wil Warner Bros. nog wel de portemonnee trekken voor meer Harry Potter?

Het korte antwoord lijkt gelukkig ja te zijn. Er is hoop voor Potter-fans. David Zaslav, de gloednieuwe baas van de studio achter Fantastic Beasts en Harry Potter in het algemeen, gaf onlangs nog aan tegenover aandeelhouders dat hij meer Harry Potter-films wil gaan maken.

“We hebben al dertien jaar geen Superman-film gehad. We hebben al vijftien jaar (elf jaar, red.) geen Harry Potter meer gedaan,” aldus Zaslav. De ondernemer wil meer Harry Potter-films, “als we wat kunnen doen met J.K Rowling in de toekomst.”

HBO Max-baas is ook aan boord

Daar blijft het bovendien niet bij. De magische wereld van J.K. Rowling kan ook de route van Star Wars en The Mandalorian gaan volgen. Wellicht een alternatief voor bombastische bioscoopblockbusters, met minder risico.

Sarah Aubrey, head of original content bij streamingdienst HBO Max, geeft fans hoop. In een recent interview met filmmagazine Variety zei ze zelfs het volgende over Harry Potter-fans: “We zijn zeker bezig met het creëren van nieuwe content voor die fans en het bedenken wat we nu willen gaan doen.”

The Secrets of Dumbledore Fantastic Beasts 3 Johnny Depp
Fantastic Beasts (Afbeelding: Warner Bros.)

Lange termijn

Ja, er komt dus nieuwe Potter-content aan. Hoogstwaarschijnlijk dus op HBO Max. Tegelijkertijd weten we dan nog steeds niks. Sterker nog, als haar quote ons iets vertelt, dan is het dat fans nog lang zullen moeten wachten. Warner Bros. en Discovery zijn bovendien nog maar net samen gegaan. Het bedrijf is bezig met een transformatie met grote gevolgen.

Maar toch: het feit dat zowel de baas van het resulterende nieuwe megabedrijf én de contentbaas van HBO Max de ambitie hebben uitgesproken om meer Harry Potter te gaan maken, is fantastisch nieuws voor fans. J.K. Rowling blijft het grote vraagteken, maar in de context van een nieuwe CEO die zelfs een DC-film die al af was schrapte, is dit al topnieuws.

Fans hebben genoeg ideeën

Over fans gesproken: die hebben online al fora volgeschreven met suggesties voor nieuwe shows of films. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe televisieadaptatie van de boeken. Met wél tijd voor het schoolleven van de leerlingen aan Zweinstein. Zonder de haast van een film kan de charme en de magie van de wereld van Rowling veel effectiever worden verkend.

Of een prequel over de jonge jaren van James Potter en Sirius Black. Of een origin story voor Voldemort. Over de grote schurk van de franchise gesproken: acteur Ralph Fiennes heeft zelf ook al een sensueel idee voor een Voldemort-verhaal. Tijd om Andor en The Rings of Power achterna te gaan!

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.