Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De eerste Harry Potter-serie stelt fans op de proef: durf jij het aan?

Ben jij de grootste Harry Potter-fan van je omgeving? Dan heeft Warner Bros. later dit jaar de ultieme test voor je klaar staan middels een nieuwe quiz-show. Gepresenteerd door zo’n beetje de enige Britse film-legende die nog niet in de franchise heeft gespeeld.

Er zijn maar weinig franchises die dezelfde nostalgische aantrekkingskracht hebben als Harry Potter. Elk jaar kun je de films weer herkijken voor een instant kerstgevoel. Magie, zullen we maar zeggen.

Meer, meer Harry Potter

Het is dan ook des te schrijnender dat het met de films maar niet op wil schieten. De nieuwe Fantastic Beasts-delen bedoelen we dan. Naar verluidt wil Warner Bros. de reeks zo snel mogelijk afsluiten en zich focussen op series voor streamingdienst HBO Max.

Als dat kan betekenen voor Harry Potter wat The Mandalorian voor Star Wars betekende, dan tekenen we daar graag voor. Helaas zit gedoe rondom streaming-contracten voorlopig dergelijke plannen in de weg. Maar dat Warner Bros. de wereld van J.K. Rowling uit wil gaan breiden met ambitieuze series, dat is wel duidelijk.

Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses

Slechts een kwestie van geduld hebben, dus. Gelukkig komt de studio in de tussentijd wel met een ander soort Harry Potter-show. Oscar-winnares en Hollywood-legende Helen Mirren gaat namelijk later dit jaar Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses presenteren.

Een vierdelige quiz-show waarin de meest fervente fans tegen elkaar zullen strijden. De vierdelige special “laat fans van de Wizarding World die bereid zijn hun Harry Potter-kennis op de proef te stellen strijden voor de ultieme eer: House Cup-kampioen te worden”, aldus WarnerMedia.

Mirren gaat de nieuwste uitbreiding van de Harry Potter-franchise dus presenteren, en zal “wat Britse grandeur” geven aan de procedure, aldus Tom Ascheim, die bij de studio over Harry Potter gaat.

Harry Potter komt terug en gaat The Mandalorian achterna

Harry Potter quiz show
Helen Mirren (Afbeelding: Chris Delmas / AFP)

Geen releasedatum en beeld

Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses wordt later dit jaar uitgezonden op Cartoon Network en TBS in Amerika, en zal later ook naar HBO Max komen. Over een exacte releasedatum en een Nederlandse lancering is helaas nog niks bekend, maar de quiz-show is speciaal gemaakt voor de twintigste verjaardag van de eerste film, dus dat zal ergens in het najaar zijn.

Ook is er nog geen beeldmateriaal beschikbaar, dus het blijft voorlopig even bij onze eigen fantasie. De echte fans kunnen in ieder geval nog snel even de boeken herlezen, want je kennis gaat flink getest worden. Ondertussen kan J.K. Rowling weer een Britse filmlegende van haar wensenlijstje afstrepen…

Fans fileren nieuwe Harry Potter-serie: ‘Nee bedankt, dit moet stoppen!’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.