Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Daniel Radcliffe verklapt eindelijk zijn favoriete Harry Potter-film

Daniel Radcliffe heeft eindelijk losgelaten wat zij favoriete Harry Potter-films zijn. Zijn keuze is opvallend.

Niet schrikken: in november is het twintig jaar dat de eerste Harry Potter-film uit kwam, Harry Potter en de Steen der Wijzen. De film kwam uit op 22 november in Nederland.

Harry Potter is jarig

Het boek waarop de film gebaseerd is, is logischerwijs nog ouder. Die kwam in 1997 uit in Engeland, en in 1998 in Nederland. Het jubileum wordt later dit jaar gevierd met de eerste Harry Potter-show. Nee, niet de The Mandalorian-achtige serie voor HBO Max waarover geruchten de ronde doen, maar een kleinschalige quiz-show.

Meer een vermakelijk tussendoortje dus, maar maak je geen zorgen: Warner Bros. heeft ambitieuze plannen voor Harry Potter, maar het is nog een kwestie van geduld hebben tot ze de streaming-rechten terugkrijgen. Een prestigeserie à la The Mandalorian en Game of Thrones is vervolgens een no brainer.

Daniel Radcliffe

In de tussentijd ontkomt ook de cast van de originele Harry Potter-films niet aan de franchise. Daniel Radcliffe, Harry Potter himself, heeft sinds zijn magische avonturen meermaals bewezen dat hij meer kan. Zowel op het toneel als op het witte doek, met vaak excentrieke rollen.

Toch ontkomt hij er niet aan dat elke interviewer toch nog even naar Harry Potter vraagt. De franchise zal ‘m waarschijnlijk voor de rest van zijn leven achtervolgen. Al vind Radcliffe dat helemaal niet erg, als we een recent video-interview met Wired moeten geloven.

Harry Potter-ster reageert op mogelijke reünie in nieuwe films

Favoriete Harry Potter-film

In de bekende YouTube-serie antwoorden beroemdheden de meest gegoogelde vragen over zichzelf. Wat Daniel Radcliffe betreft willen veel zoekers weten wat zijn favoriete Harry Potter-film is.

Een vraag waar ie niet te beroerd was om een antwoord op te geven. Een verrassend antwoord, zoals de 32-jarige acteur zelf ook erkent: “De vijfde is mijn favoriet, de film die de meesten niet als één van hun favorieten zouden noemen.”

Dan heeft Radcliffe het over Harry Potter en de Orde van de Feniks, uit 2007. Een film die op de zevende plek staat als je ze rangschikt op basis van hun Rotten Tomatoes-scores.

Toch heeft de acteur een specifieke reden voor zijn keuze: “Ik heb voor die film veel met Gary Oldman mogen samenwerken. Toen was ik bovendien al iets ouder, waardoor ik het meer kon waarderen. Maar als ik ze beoordeel op waar ik het liefst naar zou kijken, dan zou ik waarschijnlijk de laatste kiezen.”

Daniel Radcliffe verklapt eindelijk zijn favoriete Harry Potter-film
Daniel Radcliffe en Gary Oldman (Afbeelding: Warner Bros.)

Nog een favoriet

Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 dus, die een dikke 96 procent op Rotten Tomatoes scoorde en daarmee met afstand de best beoordeelde Harry Potter-films op het platform is. Rotten Tomatoes verzamelt recensies van critici, om zo tot een totaalscore te komen.

Check hieronder de complete en zeer vermakelijke video met Daniel Radcliffe:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.