Pim Jansen
Pim Jansen Games 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Rockstar co-founder Jamie King deelt zijn visie op GTA 6

In een interview met YouTuber Killazspain deelt Jamie King zijn visie op Grand The Auto 6 (GTA 6). De mede-oprichter van Rockstar Games is gematigd enthousiast over de game, waarvan niemand weet wanneer die nou eens uitkomt.

Samen met Sam en Dan Houser, Terry Donovan en Jamie King stond Jamie King aan de basis van Rockstar Games, de succesvolle uitgever achter hitgames als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Maar al snel koos hij zijn eigen weg.

Rockstar Games co-founder Jamie King over GTA 6

In het interview vertelt Jamie King over het ontstaan van Rockstar Games, maar ook over de reden van vertrek bij Rockstar Games, het bedrijf dat hij meet een paar anderen zo groot had gemaakt. Hij was betrokken bij de uitgever ten tijde van hits als Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas, maar hij verliet de game-uitgever tot ieders verrassing al in 2006.

Uiteraard vraagt YouTuber Killazspain hem ook naar GTA 6. Of het oud zeer is of een realistische blik van een visionair laten we in het midden. “Ik denk dat Grand Theft Auto 6 niet zo grappig en grensverleggend wordt als de voorgaande games. Waarschijnlijk is de ‘toon’ van de game te veel veranderd”, aldus Jamie King, doelend op veranderde tijden in zowel de maatschappij als gamewereld.

Zo kwam Grand Theft Auto 5 begin vorig decennium uit, in 2013. Alweer een ander tijdperk qua normen en waarden. Bekijk het volledige interview hierboven, best interessant. Haak niet direct af: de vragen zijn in het Spaans, de ellenlange antwoorden in het Engels.

Wanneer komt Grand Theft Auto 6 nou eens?

Een van de grootste vragen die de gamewereld al tijden bezighoudt, is wanneer GTA 6 uitkomt. Sorry, nog steeds niemand die het weet. Lees in dit artikel waarom het zo lang duurt. En om je als gamer niet direct een depressie aan te praten, er is ook goed nieuws. Zo erg is het allemaal ook weer niet, lees je hier.

gta 6, grand theft auto 6, games, jamie king, rockstar, co founder, woman
GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Meer nieuws en geruchten over Grand Theft Auto 6 vind je op deze overzichtspagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.