Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoofdpersonage GTA 6 nu al speelbaar in GTA 5

Handige gamers hebben het gelekte hoofdpersonage uit GTA 6 gepakt, en haar alvast in GTA 5 en GTA San Andreas gestopt.

Op de Playstation 2 kregen we bijna elk jaar een nieuwe Grand Theft Auto. Tussen 2001 en 2007 kregen we maar liefst vijf delen voorgeschoteld. Sure, twee ervan zijn opgepoetste versies van handheld-games, maar toch: fans hoefden zich niet te vervelen.

Waar blijft GTA 6?

Anno 2022 zijn games echter een stuk grootser, mooier en op vrijwel elk vlak geavanceerder. Dat levert onvergetelijke speelervaringen op, maar zorgt er ook voor dat het veel meer tijd kost om zogenaamde triple A-games te ontwikkelen. Het resultaat? Het is meer dan negen jaar geleden dat GTA 5 uit kwam, en de opvolger laat nog steeds op zich wachten.

Ontwikkelaar Rockstar Games liet de afgelopen jaren nagenoeg niks los over de volgende Grand Theft Auto. We moesten het doen met een hoop slappe geruchten, speculatie en leaks die vrijwel altijd nep bleken te zijn.

Bonnie en Clyde

Niet alles was echter onzin. Zo deden er meermaals geruchten de ronde dat GTA 6 een vrouw als speelbaar hoofdpersonage zou hebben. Andere bronnen spraken van een soort moderne versie van Bonnie en Clyde, het beroemde bankrovers-duo.

Terwijl we (niet zo) geduldig wachten op een eerste officiële teaser, werden we op 18 september opeens getrakteerd op waar we al die jaren al op zaten te wachten. Alleen niet op de manier waarop je het zou moeten willen: er was digitaal ingebroken bij Rockstar Games, en meer dan negentig video’s van GTA 6 lagen op straat.

Een game die duidelijk nog in ontwikkeling was. Daarover kun je meer lezen in dit artikel, voor nu is één specifiek aspect van de gelekte beelden belangrijk: ze toonden een vrouwelijk hoofdpersonage. We hebben zelfs een naam: Lucia.

Lucia: van GTA 6 naar GTA 5

Ook lijkt het Bonnie en Clyde-gerucht te kloppen: het gelekte level draait om een overval, waarbij Lucia samenwerkt met een andere crimineel genaamd Jason. Een duo, die je op meerdere manieren partners zou kunnen noemen.

Terwijl men in bepaalde krochten op het internet meteen losging over de woke-factor van GTA 6, deed Rockstar Games er alles aan om de beelden offline te halen. Fans hadden echter al genoeg gezien.

Sterker nog, ze hoeven niet eens meer op GTA 6 te wachten om als Lucia te spelen. Terwijl we wachten op de eerste (nabije) trailer voor GTA 6, hebben handige fans Lucia gerecreëerd in zowel GTA 5 als GTA San Andreas.

Mods maken alles mogelijk

Ah, de magie van mods, het door spelers aanpassen van games. Van het introduceren van nieuwe levels in Mario tot het oppoetsen van graphics. Het vervangen van een character model is één van de simpelste varianten, en daardoor staat het internet ook vol mee. Van Barack Obama en Iron Man tot Snoop Dogg: het vervangen van personages in vooral GTA 5 is een videogenre an sich.

Handige gamers zijn direct na de leaks van GTA 6 aan de slag gegaan. Met als resultaat bijvoorbeeld deze mod voor GTA San Andreas. Het officiële hoofdpersonage van die gane, Carl ‘CJ’ Johnson, is na het installeren van de mod opeens getransformeerd tot Lucia. Bam, GTA 6 in een game uit 2004. De mod werkt zowel op PC als op Android.

Ook het recentere GTA 5 is al voorzien van een Lucia-mod. Installeer de software, open de story mode en opeens zie je het verder mysterieuze hoofdpersonage van GTA 6 opeens interacteren met welbekende personages uit de vorige game. Wij houden het bij de YouTube-video in dit artikel, maar je kunt de mod voor GTA 5 hier downloaden.

Hopelijk hebben we binnenkort dit soort vermaak niet meer nodig als zoethouder. Als we diehard fans moeten geloven, dan zal GTA 6 binnen enkele weken onthuld gaan worden

Oeps: GTA 6 duikt op in gelekt juridisch document Microsoft

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.