Stijn Kuster
Stijn Kuster Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Makers Game of Thrones werken met Marvel-ster aan Netflix-serie

De makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, werken aan een nieuwe serie voor Netflix. In samenwerking met Marvel-acteur Hugh Jackman gaan zij het verhaal van het boek The Overstory verfilmen.

De derde show die het Game of Thrones-duo naar Netflix brengt wordt gebaseerd op een befaamde roman, succes gegarandeerd zou je zeggen.

Over (the) story

De roman van Richard Powers gaat over negen mensen die de wereld van bomen leren begrijpen. Ze horen bomen met elkaar communiceren. Alle hoofdpersonen proberen de laatste hectare van het oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent te redden. Of Marvel-held Hugh Jackman een van deze hoofdpersonages wordt, gaan ze later in het productieproces pas bekijken.

Fans spotten geheime boodschap Han Solo in Star Wars: The Last Jedi

Jackman is net zoals co-CEO van Netflix Reed Hastings fan van The Overstory, een boek uit 2018. “Het is een prachtig voorbeeld van hoe het goed vertellen van een verhaal kan zorgen voor empathie en begrip”, zo liet de co-CEO in een eerder interview aan The New York Times weten. De roman won in totaal zes awards, waaronder de in 2019 uitgereikte Pulitzer Prize voor fictie.

De derde Netflix-serie voor Benioff en Weiss

Dit is al de derde show die Benioff en Weiss naar Netflix brengen, als onderdeel van een lucratieve megadeal. Zo werken ze ook aan de adaptatie van één van de beste sciencefiction-boeken van de afgelopen decennia en brengen ze ook The Chair naar het platform, een komedie van de vrouw van Benioff.

Ook The Overstory is ‘part of the deal’ die zij in 2019 sloten met Netflix. Naar verluidt had die deal een waarde van 250 miljoen dollar. Er is nog geen regisseur gevonden voor de nieuwe serie. Netflix is nog op zoek naar een producent en crew voor achter de schermen.

Laatste kans op Netflix: deze films en series verdwijnen snel

The Overstory is niet de enige nieuwe productie waar je naar uit kunt kijken op Netflix. Maak ook kennis met Sentinelle, een gloednieuwe wraakthriller. Lees hier over de nieuwe Netflix Original met genadeloos harde actie waarin dit keer eens een vrouw op de John Wick-tour gaat.

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.