Game of Thrones showrunners adapteren boekenreeks voor Netflix

De showrunners achter Game of Thrones lieten vorig jaar de kans om drie Star Wars-films te maken varen, om vervolgens een exclusieve deal met Netflix te sluiten van 200 miljoen dollar.

Nu is bekend wat het eerste project wordt dat uit die deal voortkomt. David Benioff en D.B. Weiss, zoals de mannen heten, gaan namelijk na Game of Thrones opnieuw een populaire boekenreeks tot een serie omtoveren.

Netflix komt met The Three-Body Problem

Dan hebben we het over de The Three-Body Problem trilogie, een science-fiction boekenserie van de geprezen Chinese auteur Liu Cixin. Een zeer complex verhaal, waardoor fans die teleurgesteld waren na het laatste seizoen van Game of Thrones online al huiveren voor wat Benioff en Weiss met Cixin’s verhaal gaan doen.

“De trilogie van Liu Cixin is de meest ambitieuze sciencefictionreeks die we hebben gelezen en neemt lezers mee op een reis van de jaren zestig tot het einde der tijden, van het leven op onze kleine planeet tot de verre uithoeken van het universum. We kijken ernaar uit om de komende jaren van ons leven dit verhaal tot leven te brengen voor publiek over de hele wereld ”, luidt de gezamenlijke verklaring van het duo.

De Three-Body Problem is eigenlijk de naam van het eerste boek uit de trilogie, die officieel bekend staat als de Remembrance of Earth’s Past. Het eerste deel kwam in 2008 uit in China en zijn vervolgens vrij snel naar het Engels vertaald.

Netflix Remembrance of Earth's Past Game of Thrones
De boeken (Bron: Harpers)

Verbluffend

De wetenschappelijke concepten die Liu Cixin uit zijn hoge hoed tovert zijn volgens recensenten verbluffend. Sterker nog, The New Yorker noemt hem China’s antwoord op Arthur C. Clarke. De grootste science-fiction auteur ooit, achter meesterwerken als 2001: A Space Odyssey. De trilogie is mede zo indrukwekkend door de tijdlijn die het verhaal beslaat. Van China’s culturele revolutie in de jaren zestig van de vorige eeuw tot duizenden jaren in de toekomst.

Daarmee is het ook meteen een pittig project om als serie te adapteren voor Netflix. Maar als men slaagt, dan heeft Netflix eindelijk zijn eigen Game of Thrones te pakken op sci-fi vlak: een complexe en peperdure serie van hoog niveau.

Grote namen ingeschakeld

De namen die de streamingdienst inzet zijn in ieder geval alvast indrukwekkend. Niet alleen Benioff en Weiss gaan namelijk met de trilogie aan de slag, maar ook Knives Out en The Last Jedi regisseur Rian Johnson en zijn productiepartner Ram Bergman. Tevens wordt Alexander Wow ingeschakeld als schrijver en producent. Hem kun je kennen van zijn werk voor True Blood.

Daar blijft het echter niet bij. Er is weinig irritanter dan een adaptatie van boeken waarbij de schrijver van het originele verhaal totaal achterwege wordt gelaten en het niet eens is met wat er met zijn werk wordt gedaan. Netflix benadrukt dan ook dat zowel Liu Cixin als de vertaler van zijn werk aan boord zijn.

“We hebben de rechten gekregen van The Three-Body Universe en Yoozoo Group om de Engelstalige serie-adaptatie te produceren en hebben daarvoor een getalenteerd en attent creatief team samengesteld”, aldus Peter Friedlander, Netflix’s vice-president Original Series. “Elke betrokken persoon deelt niet alleen een passie en een hoog aanzien voor de boeken, maar ook de creatieve visie en ambitie om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen voor publiek over de hele wereld.”

Laat maar komen Netflix! Over een eventuele releasedatum is nog niks bekend, daarvoor is het nog veel te vroeg helaas. Het is ├╝berhaupt al een klein wonder dat die streamingdienst met de rechten aan de haal is. Op een gegeven moment deden geruchten de ronde dat Amazon een miljard in het project wilde stoppen.

Reageer op artikel:
Game of Thrones showrunners adapteren boekenreeks voor Netflix
Sluiten