Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Moderne Funda-parel met energielabel A+ te koop voor €284.000

Ze worden steeds zeldzamer, maar we hebben we er weer een. Betaalbaar en duurzaam huis kopen? Check deze fonkelende en tevens spotgoedkope Funda-parel, mét energielabel A+.

Ook in de meest barre tijden op de Nederlandse woningmarkt bestaan er nog Funda-parels. Ja ze zijn schaars en moeilijk te vinden, daarom heten ze ook parels. Hoewel we ook fan zijn van dit Tiny House voor 155.000 euro, zien we ze zelden zo fonkelen als het spotgoedkope huis (allerminst tiny) dat we bij dezen aan je voeten werpen.

Het gaat om een uitgebouwde tussenwoning met energielabel A+, 143 vierkante meter woonoppervlak en een geheel gerenoveerde binnenkant met alles erop en eraan. En met alles eraan bedoelen we dat er ook 11 zonnepanelen aan het dak zijn bevestigd. Hoe het kan dat de vraagprijs maar 284.000 euro is? Het huis ligt in Drachten.

Huis in Drachten met alles erop en eraan te koop voor spotprijs

Ho wacht, haal je cursor nog heel even bij het kruisje weg. Zó ver is Drachten namelijk niet. Binnen 1 uur en 25 minuten ben je met de auto in Amsterdam, zegt Google Maps. Rij je de andere kant op, dan sta je binnen een half uur in Groningen-stad. Valt best mee toch? Drachten is niet het einde van de wereld.

funda huis kopen energielabel a
(Afbeelding: Funda)
funda huis kopen energielabel a
(Afbeelding: Funda)

Kun je over de locatie heen stappen, dan vind je in Drachten een droomhuis voor de zeer aantrekkelijke vraagprijs van 284.000 euro. Lichtinval door de dakramen, het laminaat op de vloer, de open keuken – afijn, kijk zelf maar.

funda huis kopen energielabel a
(Afbeelding: Funda)
funda huis kopen energielabel a
(Afbeelding: Funda)
funda huis kopen energielabel a
(Afbeelding: Funda)

Boven vind je een nette badkamer en vier slaapkamers, buiten is er een tuin(tje) van 39 vierkante meter. Deze ligt op het zuiden en is dus ideaal om wat kleur op de wangen te krijgen. Voor meer foto’s en informatie, check je deze pagina op Funda.

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie en locatie, antwoorden makelaars steevast op de vraag hoe de waarde van een woning wordt bepaald. Dit blijkt eens te meer bij deze Funda-parel in Drachten. Wie tegen de stroming in zwemt, vindt hier echter een buitenkansje.

Weet je wat je in Utrecht voor dezelfde prijs krijgt? Dit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.