Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 12 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Formule 1 kalender op de schop: dit zijn de circuits waar Max gaat racen

Na een bizar Formule 1 seizoen vol wijzingen was er de hoop dat het in 2021 anders zou zijn. Helaas is dat niet het geval. Ook de kalender voor het aankomende seizoen moet aangepast gaan worden. Zo gaat de openingsrace verplaatst worden en is er een Grand Prix die nu al van de kalender valt. Waar en wanneer we Verstappen wel in actie gaan zien, lees je hieronder.

De reden waarom de Formule 1 de kalender moet aanpassen, laat zich raden. Hoewel we zijn begonnen met vaccineren, is het het virus nog steeds onder ons. Dit betekent dat we een andere openingsrace krijgen dan gepland. De Grand Prix van Australië wordt namelijk verplaatst naar 21 november en is daarmee de op twee na laatste race van het seizoen.

Formule 1 seizoen 2021 begint in Bahrein

Dit betekent dat er een nieuwe seizoensopener is. Max Verstappen en de andere coureurs vliegen naar de zandbak om het seizoen te starten. Bahrein is nu het decor voor de eerste race van het seizoen. Daarna vliegt het hele circus naar Europa om te racen op Imola. Het iconische circuit heeft zijn plek weten te behouden op de kalender. Hetzelfde geldt waarschijnlijk ook voor Portimao, al is deze race nog niet bevestigd.

Verder zien we een hoop bekende circuits op de kalender staan. Spa, Suzuka, Monaco, Mexico en ga zo maar door. Gelukkig is er ook ruimte voor vers bloed. Zo gaan we in december naar Saoedi-Arabië en staat natuurlijk ook Zandvoort op de kalender. Op 5 september keert dit iconische Nederlandse circuit terug in de Formule 1. Het is te hopen dat daar dan ook publiek bij kan zijn.

Streep door Grand Prix van China

Naast bekende namen en nieuwe gezichten, zijn er ook circuits die ontbreken. We wisten al dat Vietnam de Formule 1 kalender niet zou gaan halen, maar nu valt er nog een Aziatisch land af. In 2021 gaat er namelijk ook niet geracet worden in China. De organisatie van deze race had goede hoop om er toch bij te zijn, maar het lijkt niet te gaan gebeuren.

De Formule 1 kalender van 2021

 1. GP Bahrein (Sakhir) – 28 maart
 2. GP Emilia Romagna/San Marino (Imola) – 18 april
 3. GP Portugal (Portimao) – 2 mei*
 4. GP Spanje (Barcelona) – 9 mei
 5. GP Monaco (Monte-Carlo) – 23 mei
 6. GP Azerbeidzjan (Bakoe) – 6 juni
 7. GP Canada (Montreal) – 13 juni
 8. GP Frankrijk (Le Castellet) – 27 juni
 9. GP Oostenrijk (Spielberg) – 4 juli
 10. GP Groot-Brittannië (Silverstone) – 18 juli
 11. GP Hongarije (Boedapest) – 1 augustus
 12. GP België (Spa-Francorchamps) – 29 augustus
 13. GP Nederland (Zandvoort) – 5 september
 14. GP Italië (Monza) – 12 september
 15. GP Singapore (Singapore) – 26 september
 16. GP Rusland (Sotsji) – 3 oktober
 17. GP Japan (Suzuka) – 10 oktober
 18. GP Verenigde Staten (Austin) – 24 oktober
 19. GP Mexico (Mexico-Stad) – 31 oktober
 20. GP Brazilië (Sao Paulo) – 7 november
 21. GP Australië (Melbourne) – 21 november
 22. GP Saoedi-Arabië (Jeddah) – 5 december
 23. GP Abu Dhabi (Abu Dhabi) – 12 december

*Nog niet officieel bevestigd.

Max Verstappen nog één keer met Honda

De kalender is niet het enige wat volgende seizoen gaat veranderen. Zo maakt Fernando Alonso zijn comeback, rijdt Daniel Ricciardo voor McLaren (met een Mercedes motor) en heeft Max Verstappen een nieuwe teamgenoot. Wat niet verandert, is de motor van Verstappen. Althans, nog niet. Dit is namelijk het laatste jaar dat hij met een Honda achterin rijdt. Gelukkig is Red Bull al in gesprek met een opvolger.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.