Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 2 okt 2020

‘Red Bull Racing in gesprek met iconisch merk over Formule 1 motordeal’

Vanochtend maakte Honda bekend dat ze na 2021 niet meer terug zullen keren in de Formule 1. Hierdoor komt Red Bull Racing zonder motor te zitten, maar de renstal zou al druk bezig zijn met een opvolger. Volgens geruchten krijgt Max Verstappen in de toekomst mogelijk een Porsche motor.

Door het wegvallen van Honda moet Red Bull Racing op zoek naar een nieuwe krachtbron. Aankloppen bij de bestaande leverancier is geen optie. Volgens F1 Insider wil de grote baas van Red Bull, Dietrich Mateschitz, niet met een Mercedes motor gaan rijden en is een samenwerking met Ferrari uitgesloten. Ook met hangende pootjes terugkeren bij Renault ziet het team niet zitten.

Porsche mogelijk opvolger van Honda

Dit betekent dat er een nieuwe Formule 1 motorleverancier bij moet gaan komen. Volgens F1 Insider zou Porsche dat kunnen gaan worden. Helemaal als een verrassing komt dat niet. Moederbedrijf Volkswagen heeft in het verleden al vaker laten weten dat het een uitstapje naar de Formule 1 wel ziet zitten. Er is alleen één probleem: Porsche heeft nog wel wat tijd nodig.

Volgens de geruchten is het iconische merk pas in 2026 in staat om motoren te leveren. Dat is een groot probleem, want Honda stapt per 2022 al uit de Formule 1. Dus zelfs al zouden Red Bull Racing en Porsche tot een deal komen, dan moet er alsnog een periode van vier jaar overbrugd worden. Gelukkig is die optie er.

Tussenoplossing voor Red Bull Racing

Racingnews365 schrijft dat het mogelijk is om intellectuele eigendommen omtrent de krachtbron over te kopen. Red Bull Racing zou dus alles wat ze nodig hebben om de Honda motor zelf te produceren en door te ontwikkelen over kunnen nemen. Dit is zeker een optie omdat fabrikanten in de aankomende periode minder aan de motor mogen doen. De ontwikkeling wordt vanaf 2023 zelfs bevroren.

Red Bull Racing zou in theorie dus nog tot 2026 rond kunnen rijden met de huidige Honda motor en vervolgens overstappen naar Porsche. Het is alleen nog maar de vraag of dit financieel mogelijk is. Red Bull Racing maakt op dit moment geen motoren, maar zou dit dus wel een paar jaar moeten doen. Dat is een flinke investering. Het is nog maar de vraag of dit mogelijk is. Laten we het hopen, want anders is het misschien gedaan met het team van Verstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Red Bull Racing in gesprek met iconisch merk over Formule 1 motordeal’
Sluiten