Vergeet Red Bull, dit is waarom McLaren vanaf 2021 je favoriete Formule 1 team is

Silly Season is nu echt begonnen. De rijders carousel in de Formule 1 is gaan draaien en de muziek van de stoelendans loopt. Carlos Sainz verhuist naar Ferrari en het stoeltje van de Spanjaard gaat nu naar Daniel Ricciardo. De Australiër verlaat Renault en zal vanaf 2020 zijn rondjes gaan rijden in de oranje bolide van McLaren. Dat doet hij naast zijn nieuwe teamgenoot: Lando Norris. Een fantastisch rijdersduo is geboren.

Als er iemand is die op dit moment een grote glimlach op zijn gezicht heeft, dan is het Zak Brown. De grote baas van McLaren heeft het eindelijk helemaal voor elkaar. Na een aantal slechte jaren en dramatische samenwerkingen met Honda en Fernando Alonso lacht de toekomst hem toe. Het Formule 1 team van McLaren liet vorig jaar zien dat ze op de goede weg zijn, maar het beste moet nog komen.

McLaren terug naar de top

De hoop ligt op 2022. De nieuwe regels zullen het veld dichterbij elkaar gaan brengen. De auto’s gaan flink veranderen en de teams mogen niet meer onbeperkt met geld smijten. Daarnaast heeft McLaren een contract getekend met een nieuwe krachtbron leverancier. Vanaf 2021 ligt er geen Renault motor meer achterin, maar een blok van Mercedes. Het lijkt een kwestie van tijd voordat McLaren weer op het podium staat.

Zeker omdat het Britse team een fantastisch rijdersduo heeft. Met Sainz en Norris had McLaren het al goed voor elkaar, maar blijkbaar kon het nog beter. Doordat Ferrari erin slaagde om Sainz over te halen om naar Italië te komen, kwam er een stoeltje vrij. Iedereen dacht meteen aan een wissel met Vettel, maar McLaren trok een konijn uit de hoge hoed. En dat konijn heet Daniel Ricciardo.

Ricciardo van hel naar hemel

Een jaar lang kon de Australiër alleen lachen wanneer hij naar zijn bankrekening keek. Racen voor Renault was goed voor zijn portemonnee, maar niet voor zijn carrière. Het was pijnlijk om te zien hoe één van de beste coureurs op de grid aan het worstelen was met de gele zeepkist. Daniel Ricciardo is een geboren kampioen die rondrijdt in een auto die de middenmoot niet kan ontstijgen.

Een plek bij een topteam leek verder dan ooit, maar toen kwam McLaren. De Britse renstal is door een diep dal gegaan en kan zich nog niet meten met Ferrari, Mercedes en Red Bull. Toch lijken oude tijden te herleven. McLaren heeft een route uitgestippeld en lijkt op het juiste pad te zijn beland. De gloriejaren met Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Dat is het eindstation, maar dan met Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Lachen met Lando

Een prachtig plan en de eerste stappen zijn gezet. Toch kan er nog vanalles misgaan. Voor nu is het doel nog een stip aan de horizon. Het enige wat wel zeker weten, is dat er een hoop gelachen gaan worden. Daniel Ricciardo is niet alleen een uitstekende leermeester voor de talentvolle Lando Norris, maar ook een hilarische partner in crime. Dit is namelijk niet alleen de geboorte van een ijzersterk rijdersduo. Dit is tevens de geboorte van een comedy duo.

Als je een lijstje maakt met de grappigste Formule 1 coureurs, dan strijden deze twee mannen om pole position. Vervolgens volgt er een groot gat naar de nummer drie. Dat zou Max Verstappen kunnen zijn, maar dat is dan vooral omdat hij een uitstekende relatie heeft met Daniel Ricciardo en Lando Norris.

Max Verstappen op één, McLaren op twee

Ze zijn adrem, bijdehand en nemen vooral zichzelf en de wereld om hen heen niet te serieus. Zoek op Youtube naar Ricciardo of Lando Norris in de combinatie met het woord “funny” en je wordt overladen met compilaties. Een ogenschijnlijk oneindige reeks aan video’s vol onderbroekenlol en zelfspot. Het marketing en social media team van McLaren heeft goud in handen.

Natuurlijk blijft Max Verstappen onze onbetwiste nummer één. Maar mocht hij uitvallen, dan zullen we zeker voor McLaren op de bank gaan staan. Het team heeft een geweldige historie, enorme gunfactor en rijdt als klap op de vuurpijl ook nog eens met oranje bolides. Wij zijn fan.

Reageer op artikel:
Vergeet Red Bull, dit is waarom McLaren vanaf 2021 je favoriete Formule 1 team is
Sluiten