Dennis Mons
Dennis Mons Disney+ 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ewan McGregor gebruikt The Force uit Star Wars ook in het echte leven

We hebben nog een paar weken te gaan tot de première van Star Wars: Obi-Wan Kenobi. Maar Star Wars-veteraan Ewan McGregor geeft het ruiterlijk toe: hij ‘gebruikt’ The Force ook in de ‘echte’ wereld.

De Schotse acteur Ewan McGregor, onder andere bekend als acteur in meesterwerken als Shallow Grave, Trainspotting en natuurlijk de drie prequels van Star Wars, vertelt in een interview met Entertainment Weekly dat ook hij The Force gebruikt in zijn dagelijks leven.

Star Wars-nerd Ewan McGregor

McGregor is dus ‘one of us’. In het interview vertelt hij met twee vingers (zijn move overigens gekopieerd van de originele acteur Alec Guinness) te zwaaien bij een schuifdeur. “Ik doe dat met deuren. En het is puur voor eigen vermaak. Maar ik ben wel een paar keer betrapt”, aldus de Obi-Wan Kenobi-acteur. “Je weet wel, dat ik wat slenter en dan bij de deur even een Force-gebaar maak.”

Hij geeft wel aan dat hij het thuis ook heeft geprobeerd, maar dat het geen zin heeft: “Mijn kinderen zijn niet gevoelig voor Jedi ‘mind tricks’. Het kan ze geen hol schelen en het werkt niet op hen.”

De Schotse acteur is sowieso verliefd op zijn rol als de Jedi Master. Hij heeft zich een aantal keren als Obi-Wan Kenobi verkleed tijdens Halloween en is zelfs in een situatie gekomen dat hij een jonge chauffeur als Obi even op zijn plek heeft gezet.

Use the Force, Luke

Dat maakt Ewan McGregor niet uniek. Sterker nog, zijn voorganger Luke Skywalker, gespeeld door Mark Hamill, doet precies hetzelfde. “I do it all the time.” De toonaangevende acteur kan het niet laten om toch even een Jedi-zwaai te geven als de deur opengaat of moet sluiten.

Easter eggs in Star Wars: Obi-Wan Kenobi

Hoe dan ook kijken we uit naar de serie Obi-Wan Kenobi. Alleen al vanwege het feit dat zowel Ewan McGregor en Hayden Christensen terugkeren. Check dan ook vooral de trailer, waar veel verborgen parels en referenties inzitten. We hebben getracht om de belangrijkste op een rij te zetten, maar ongetwijfeld vinden de die-hard fans er nog veel meer. Mail ons gerust.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.