Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Koning: Elon Musk gaat wel erg ver met zijn nieuwe titel bij Tesla

Elon Musk is even briljant als (prettig) gestoord. De Tesla-CEO is bijna dagelijks in het nieuws. Of het nou om zijn tweets, futuristische plannen voor SpaceX of de naam van zijn baby gaat. Vergis je echter niet: de excentriekeling weet uiteraard precies welk spelletje hij aan het spelen is. Al die stunts zijn perfecte marketing voor Tesla en Musk zelf.

Ja, soms vaak gaat hij over de grens, maar over het algemeen krikt Musk met zijn capriolen juist het imago van zijn bedrijven op. We kunnen deze week weer een nieuwe stunt aan de ondertussen ellenlange lijst toe gaan voegen. Elon Musk heeft zichzelf namelijk een nieuwe titel binnen Tesla gegeven.

Elon Musk is Technoking

Jezelf enkel Chief Executive Officer noemen is immers zo ouderwets. Vanaf nu gaat Musk ook door het leven als, komt ie, “Technoking.” Nee, het is geen 1 april. Dit is echt officieel nieuws. Aandeelhouders krabten zichzelf even achter de oren toen afgelopen maandag de verandering officieel werd ingediend bij het US Securities and Exchange Commission.

Overigens is Musk niet de enige die een scifi-achtige nieuwe titel heeft gekregen. Chief Financial Officer Zach Kirkhorn mag zich vanaf nu “Master of Coin” noemen. Het dynamische duo behoudt ook hun originele titels: “Elon en Zach behouden ook hun respectievelijke posities als Chief Executive Officer en Chief Financial Officer,” zo concludeert het officiële document.

Gezien hoe vaak Elon over cryptocurrency tweet de laatste weken zou je bijna verwachten dat hij juist als “Master of Coin” door het leven zou moeten gaan. Beide heren hebben deze opmerkelijke beslising overigens nog niet verder toegelicht, dus een verklaring laat nog even op zich wachten.

Voor Elon Musk werken? 21 sollicitatievragen om te beantwoorden

Elon Musk Technoking Tesla titel
De officiële filing (Afbeelding: SEC)

Tesla door het dak (en er weer onder)

Zoek er echter niet te veel achter. Musk is een bedreven memer, dus het hoeft niks te betekenen. De Tesla-CEO kan echter elke boost gebruiken als het om zijn bedrijf gaat. Vorig jaar stegen de aandelen van Tesla maar liefst 600 procent in waaarde, waardoor Musk in één klap de rijkste persoon op aarde was.

Afgelopen februari kwam daar verandering in, en hoe. Afgelopen twee maanden dipte Tesla 14 procent, mede door een brand in een fabriek en COVID-gevallen als gevolg van de heropening van fabrieken. Serieuze zaken in de ‘echte wereld’ die je niet oplost door jezelf een komische nieuwe titel te geven. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Na de uitleg van Elon Musk zie je het Tesla-logo nooit meer anders

SEC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.