Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 26 mei 2020

Elon Musk geeft zoon nieuwe naam, maar het wordt er niet beter op

Hij is nog geen maand oud, maar de pasgeboren zoon van Elon Musk is nu al wereldberoemd. Dat is natuurlijk vooral omdat de oprichter van Tesla zijn vader is, maar ook zijn naam zorgt voor een hoop media-aandacht. Elon Musk en Grimes (de moeder van de kleine) besloten de spruit namelijk X Æ A-12 te noemen. Dat kun je een kind natuurlijk niet aandoen en daarom komt er nu al een naamsverandering.

Helaas hebben we slecht nieuws voor kleine X Æ A-12. Papa Elon Musk en mama Grimes komen niet met een nieuwe naam zodat hun zoon normaal door het leven kan, maar omdat het moet van de wet. In Californië zijn er namelijk een aantal regels waar een naam aan moet voldoen. Zo mag je alleen de 26 letters uit het alfabet gebruiken. Cijfers en tekens zijn niet toegestaan. Alleen voor de apostrof wordt een uitzondering gemaakt.

Elon Musk moet babynaam aanpassen

Dit betekent dat de naam X Æ A-12 niet door kan gaan. Helaas voor de baby zijn Elon Musk en Grimes niet voor één gat te vangen. Ondanks alle ophef blijven ze achter de gekozen naam staan en hebben ze een loophole gevonden. Er zijn namelijk ook nog andere manieren om het cijfer twaalf te schrijven. Zo kun je het cijfer volledig uitschrijven of, nog beter, vervangen door Romeinse cijfers.

En zo wordt X Æ A-12 omgetoverd tot X Æ A-Xii. Dit maakte Grimes eerder deze week zelf bekend. Op Instagram ontkent ze alleen wel dat dit iets met de Californische wet te maken heeft. De zangeres beweert dat ze Romeinse cijfers mooier vindt staan en daarom heeft gekozen voor Xii in plaats van het cijfer 12. Dat kan natuurlijk, maar het is wel opmerkelijk dat ze daar nu opeens mee komt.

Het bijzondere verhaal achter X Æ A-Xii

Dat de naam in eerste instantie afgekeurd werd is overigens de schuld van Elon Musk. In de Podcast The Joe Rogan Experience vertelde de oprichter van Tesla dat hij het A-12 gedeelte bedacht had. De rest van de naam is door Grimes verzonnen. Elon Musk heeft ook al zes keer eerder een naam moeten verzinnen, dus het is niet zo gek dat hij niet veel inspiratie meer heeft. Voor Grimes is X Æ A-Xii haar eerste kind.

Er zit trouwens wel een heel verhaal achter deze bijzondere naam. Wat de betekenis is van X Æ A-Xii lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk geeft zoon nieuwe naam, maar het wordt er niet beter op
Sluiten