Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk snoert critici de mond: Tesla Cybertruck oogt nu anders

Afgelopen week veroorzaakte de Tesla Cybertruck veel tumult. Volgens Elon Musk worden de eerste modellen eind deze maand uitgeleverd, maar toen een topman van het EV-merk afgelopen week werd gespot in de elektrische pick-up, kon hij maar op weinig positieve reacties rekenen.

Dat had alles te maken met de belabberde afwerking. Wellicht probeerde hoofdontwerper Franz von Holzhausen dit te verbloemen door hem matzwart te wrappen.

Slechte bouwkwaliteit van de Tesla Cybertruck

Hoewel fans van het merk in eerste instantie onder de indruk waren van de Cybertruck in levenden lijve, vielen kritische ogen al gauw op de minder verfijnde, of beter gezegd: ronduit slechte afwerking van de elektrische pick-up van Elon Musk.

Let bijvoorbeeld op de gigantische, oneven sluitnaden van alle panelen. Tot voor kort hadden andere Tesla-modellen zoals de Model S hier ook last van, zij het in mindere mate. De productie en bouwkwaliteit heeft echter een grote sprong gemaakt en vandaag de dag zitten Tesla’s veel beter in elkaar.

Stevige kritiek op Elon Musk

Met de matzwarte Tesla Cybertruck leek het merk dan ook weer drie stappen terug te nemen. Wat echter belangrijk is om te weten, is dat het hoogstwaarschijnlijk om een prototype gaat. Dat sterke vermoeden bestaat juist vanwege die matige afwerking. Pre-productiemodellen laten altijd te wensen over, ongeacht het automerk.

Dat Elon Musk het ook beter kan, bewijst de Tesla Cybertruck die enkele dagen geleden in New York werd gespot. De sluitnaden van deuren, spatborden en andere panelen zien er beduidend beter uit. Een wezenlijk verschil met de matzwarte Tesla Cybertruck die eerder werd gezien. Dit is een exemplaar waar kopers zich wél op kunnen verheugen.

Wurgcontract

De versie die (hopelijk) eind deze maand aan kopers wordt uitgeleverd, ziet er dus beter uit dan het exemplaar waarin Von Holzhausen werd gespot. Dat betekent niet dat alle controverse rond de Tesla Cybertruck verdwenen is. Heb je namelijk het wurgcontract met bizarre koopeisen al gezien dat Elon Musk zijn klanten voorschotelt?

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.