Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Knus vrijstaand huis voor opvallend weinig geld te koop op Funda

Een vrijstaand huis hoeft niet duur te zijn, zo bewijst deze Funda-woning die voor opvallend weinig geld te koop staat.

Heb je een kleine portemonnee, dan is het goedkoopste appartementje van Nederland wellicht iets voor jou. Wie iets meer te besteden heeft, kan naar Limburg verkassen. In Heerlen vind je namelijk deze knusse woning vol ‘sfeer en karakter’.

Betaalbaar vrijstaand huis op Funda

Die termen gebruiken makelaars vaak als verbloemende synoniemen voor ‘rot en vervallen’. Hoewel de woning uit 1928 wel een opknapbeurtje kan gebruiken, heeft het Funda-huis wel degelijk een knusse uitstraling.

vrijstaand huis Funda te koop goedkoop betaalbaar woning
(Afbeelding: FinSafe Makelaardij)

Het vrijstaande huis biedt 107 vierkante meter aan woonoppervlak en staat op een perceel van 450 vierkante meter. Dat betekent dat je nog behoorlijk wat ruimte hebt rond je vrijstaande woning. “Een origineel smeedijzeren hek biedt toegang vanaf de straat tot de tuin”, schrijft de makelaar op Funda. Je auto kun je kwijt onder de carport en het complete erf is afgeschermd met bebossing.

Landelijke sfeer

Treed je het Heerlense stulpje binnen, dan word je overspoeld door de landelijke sfeer. Het bescheiden keukentje, de dikke houten bielzen en de houtkachel in de Funda-woning zorgen voor een gemoedelijke uitstraling. Dit staat in schril contrast met de grote, witte en kille tegels die je overal in het vrijstaande huis vindt. De badkamer met ruime inloopdouche oogt juist verfrissend modern.

Al met al is het een Funda-woning met potentie. Een goede basis om eventueel naar eigen smaak te verbouwen. Als je het vrijstaande huis dan toch onder handen neemt, is het een slim plan om het pand direct te verduurzamen. Op dit moment heeft het huis nog energielabel G.

Prijs en alternatief

Voordeel is wel dat de aanschafprijs van de woning opmerkelijk laag is. De verkoper vraagt slechts 275.000 euro voor het vrijstaande Funda-huis. Beduidend minder dan de gemiddelde huizenprijs van ruim 400.000 euro. Weet wel dat je voor iets meer geld dan dit Limburgse huis ook luxueus kunt wonen in deze grote woonboerderij.

Oud-bordeel voor prikkie te koop als woonhuis, maar niet op Funda

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.