Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Luxe wonen voor weinig geld in deze woonboerderij op Funda

In Spierdijk, tussen Alkmaar en Hoorn, staat een schitterende Funda-woonboerderij waarin jij luxueus kunt wonen voor relatief weinig geld. Of dat hetzelfde betekent als goedkoop, is echter maar zeer de vraag.

Gemiddeld kost een koophuis je nog altijd meer dan 4 ton. Zoveel wordt voor deze woning niet gevraagd. Het plekje in Spierdijk bemachtig je voor slechts 325.000 euro. Hmm, what’s the catch?

Gedeelde woonboerderij op Funda

Nou, je woont er niet alleen. Het is alleen niet je typische twee-onder-één-kap, rijtjeshuis of appartementencomplex. Deze schitterende woonboerderij deel je met andere huishoudens. Het zijn 66 vierkante meters die uiteindelijk jouw privé-eigendom worden. Tja, dan klinkt ruim 3 ton plots erg prijzig.

Die 66 vierkante meter zijn overigens wel ontzettend mooi en luxe ingericht. Zo heb je een mooie, open ruimte met hoge plafonds en muren die ondersteund worden door massief houten balken. In deze kamer vind je een hoekbank met glazen bijzettafeltje, een boekenwand en een keukenblok. Alles aan dit huis op Funda oogt ontzettend knus.

Veel faciliteiten rond het huis

Hierbij krijg je drie slaapkamers. Dit zijn niet bepaald de balzalen die je soms in villa’s treft, maar dat draagt alleen maar bij aan het gezellige karakter. Uiteraard heb je ook een eigen badkamertje. Maar daar houdt het dan ook wel bij op.

Voordeel is wel dat er allerlei faciliteiten zijn op het 10.785 vierkante meter grote terrein, waar ook jij gebruik van mag maken. Denk aan het terras, de gigantische tuin en de paardenstallen. Daarnaast telt het terrein enkele bijgebouwen, zoals ‘Het Chateau’. Een verwarmde ruimte met WiFi waar je hobby’s kunt uitvoeren, gasten kunnen logeren of in alle rust gewerkt kan worden.

Overleggen

Let wel, dit moet je met je medebewoners overleggen, zo valt te lezen bij de Funda-advertentie.: “Hierin is flexibiliteit en een goede onderlinge afstemming van groot en essentieel belang. Een nieuwe bewoner kan op voorhand geen aanspraak maken op een ruimte anders dan de privé woonruimte. Bij elke nieuwe bewoner vindt opnieuw een afweging plaats door de ledenvergadering, waarbij de belangen van de nieuwkomer gelijkwaardig meegewogen worden.” Houd je niet van overleggen? Dan koop je op de woningeverkoopsite ook een oud-bordeel als woonruimte helemaal voor jezelf!

Funda-villa’s die je met iets meer dan een modaal inkomen koopt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.