Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 8 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Elon Musk onthult hoeveel de Bitcoin-voorraad van Tesla waard is

Elon Musk heeft in een jaarrapport laten weten over hoeveel Bitcoin zijn bedrijf Tesla beschikt. De totale waarde is 1,9 miljard dollar.

Dat Elon Musk van crypto houdt, en ook behoorlijk wat invloed heeft op de koers, bleek al eens na deze tweet over Dogecoin. Zelfs een foto van zijn hond op Twitter doet de koersen schommelen. En dat hij Bitcoin en Ethereum heeft omarmd, werd ook al eerder duidelijk.

Tesla heeft voor 1,9 miljard dollar aan Bitcoin

Het is ook geen verrassing dat Tesla over Bitcoin beschikt. Op termijn wil de autobouwer de digitale munt op deze voorwaarde zelfs weer invoeren als betaalmiddel. Maar hoeveel heeft het bedrijf van Elon Musk nu in de digitale kas zitten?

In dit document, ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), staat dat Tesla over 1,9 miljard dollar aan Bitcoin beschikt. Dat gaat om de reële marktwaarde op 31 december 2021. Destijds was de koers ongeveer gelijk aan die van vandaag (8 februari 2022).

Elon Musk kocht een batch in 2021

Begin vorig jaar kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin, een aankoop die de koers omhoog deed schieten. Maar door de koersdaling later in het jaar heeft het bedrijf van Elon Musk wel een afwaardering in de boekhouding opgenomen. Die komt neer op 101 miljoen dollar. Daar tegenover staat 128 miljoen dollar winst, na verkoop van een deel van de cryptocurrencies in maart 2021.

Weer een betaalmiddel in de toekomst?

In 2021 heeft Tesla de Bitcoin ingevoerd als betaalmiddel, maar daar kwam Elon Musk snel weer op terug. Van maart tot mei 2021 kon je er betalen met de crypto, maar vanwege de invloed op het milieu stak de autobouwer hier uiteindelijk een stokje voor. Als de digitale munt groener wordt, wil het bedrijf er weer serieus over nadenken. Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.