Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Peperdure film met Halle Berry door het ijs met droevige box office

De nieuwe sciencefiction-film Moonfall, met Halle Berry en Patrick Wilson, heeft een dramatisch openingsweekend beleefd. Met een budget van 140 miljoen dollar heeft de box office in het eerste weekend een schamele 10 miljoen dollar opgeleverd.

Ronald Emmerich (Midway) een film laten regisseren, daar 140 miljoen dollar tegenaan gooien en Halle Berry en Patrick Wilson de hoofdrol laten spelen. Op het eerste gezicht geen risicovolle onderneming, maar in de filmwereld weet je het natuurlijk nooit.

Sciencefiction-film Moonfall

Moonfall is een sciencefiction-rampenfilm met een bijzondere rol voor de maan. In 2011 werkt astronaut Brian Harper (Patrick Wilson) aan een satelliet tijdens een Space Shuttle-missie, als een mysterieuze zwarte zwerm zijn team aanvalt en een bemanningslid doodt. Terug op aarde gelooft niemand zijn verklaring, wordt de schuld gegeven aan menselijke fouten en Harper ontslagen.

Tien jaar later ontdekt complottheoreticus K.C. Houseman (John Bradley, Game of Thrones), die gelooft dat de maan een kunstmatige megastructuur is, dat de baan van de maan dichter bij de aarde komt. Hij probeert zijn bevindingen te melden, maar niemand gelooft hem, dus deelt hij zijn bevindingen op social media. En dan is er nog voormalig NASA-astronaut Jocinda ‘Jo’ Fowler (Halle Berry), die een ontdekking doet over Apollo 11, de missie die de eerste man op de maan zette.

Budget en Halle Berry zorgen niet voor succes

Moonfall is met een budget van 140 miljoen dollar een van de duurste onafhankelijke films ooit gemaakt. Ter vergelijking: Eternals had een budget van 200 miljoen dollar. The Matrix 4 kostte 190 miljoen dollar om te maken. Maar achter deze films zaten grote studio’s.

halle Berry, moonfall, patrick wilson
(Afbeelding: Lionsgate)

Succes is in ieder geval niet te koop. Dat bleek aanvankelijk al uit de recensies over Moonfall. De film met Halle Berry en Patrick Wilson scoort 39% op Rotten Tomatoes en heeft een IMDB-score van 5,3. Tel daar de box office van 10 miljoen dollar na het eerste weekend bij op, en je kunt de peperdure film voorzichtigjes al een flop noemen. Maar zoals gezegd: je weet het nooit in de filmwereld.

Hoopvoller nieuws om mee af te sluiten. Keert Halle Berry terug in het Marvel én DC Comics-Universum? Lees in dit artikel meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.