Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk laat favoriete crypto stijgen met foto van hond op Twitter

Niet voor niets wordt Elon Musk de Dogefather genoemd. Dogecoin is zijn favoriete crypto en de meme-coin heeft een boost gekregen door een foto van zijn hond op Twitter.

Niet de eerste keer dat zijn Shiba Inu voor ophef en een stijgende koers zorgt.

Elon Musk post foto van zijn hond op Twitter

Als je dit tussenkopje hierboven een paar jaar geleden had lezen, zou je het niet interpreteren als nieuws. Nu dus wel. Want de Shiba Inu staat symbool voor Dogecoin en als Elon Musk daar iets over zegt op wat tegenwoordig zijn eigen platform is, gaan de raderen draaien.

Ook nu is dat het geval. Onder de Twitter-foto met de hond van Elon Musk in Halloween-setting verscheen al snel de gebruikelijke stoet van oplichters om hun crypto te promoten en proberen mee te liften op de excentrieke miljardair. Op het moment van schrijven heeft de Shiba Inu met het toepasselijke truitje 509K likes en 44K retweets.

Dogecoin naar hoogste koers in tijden

Wat doet dat met de koers van de meme-coin? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Volgens Coindesk is de koers van Dogecoin naar het hoogste niveau sinds mei 2022 geschoten. Nog steeds niet zo hoog als de krankzinnige hoogten in 2021, maar vergeleken met de laatste paar ‘crypto-wintermaanden’ is het een behoorlijke stijging. Op het moment van schrijven is de token 14 cent waard. En dat dankzij een foto van een hond op Twitter. Ja, de wereld is op alle fronten hartstikke gek geworden. Leer er maar gewoon mee leven.

elon musk, foto, hond, twitter, dogecoin, crypto
(Afbeelding: Coindesk)

Twitter-baas Elon Musk heeft zijn voorliefde voor Dogecoin nooit onder stoelen of banken gestoken. “Het lot houdt van ironie… Zou het niet grappig zijn als het ding dat was ontworpen als een grapvaluta uiteindelijk de echte valuta zou worden?”, tweette hij al eens. Check in dit artikel hoe een foto van zijn Shiba Inu al eerder eens de crypto-wereld op stelten zette.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.