Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Quote 500 ziet Formule 1-held én antiheld als rijke nieuwkomers

Formule 1-held Max Verstappen is de Quote 500 binnengedrongen als nieuwkomer. Hetzelfde geldt voor pandjesprins en F1-antiheld prins Bernhard van Oranje-Nassau.

De Quote 500 is vandaag uitgekomen en de nummer 1 op de lijst was zoals de laatste jaren ook het geval was Charlene de Carvalho-Heineken. De Heineken-erfgename heeft een geschat vermogen van 12,8 miljard dollar.

Formule 1-held Max Verstappen in de Quote 500

Nee, aan een dergelijk vermogen hoeft Max Verstappen nog niet te denken. Als nieuwkomer heeft de wereldkampioen in de Formule 1 een geschat vermogen van slechts 120 miljoen euro, waarmee hij op plek 500 staat.

quote 500, formule 1, max verstappen, saudi arabie, olav mol, viaplay, commentaar
Max Verstappen (Afbeelding: Getty)

Met een leeftijd van 25 jaar is Max Verstappen de jongste Nederlander in de Quote 500 van 2022. Zijn vermogen heeft hij natuurlijk vooral te danken aan zijn contracten en prijzen in de Formule 1, maar daarnaast harkt hij ook behoorlijk wat sponsorgeld binnen. Lees wat hij tot 2028 per seconde verdient bij Red Bull.

Pandjesprins Bernhard van Oranje-Nassau

Dan de Formule 1-antiheld. De een kan zijn bloed wel drinken, de ander loopt in een Red Bull-polo de polonaise omdat hij ervoor gezorgd heeft dat ze Max Verstappen kunnen toejuichen op het circuit van Zandvoort. Jawel, prins Bernhard van Oranje-Nassau, die het niet zo nauw nam met de regels omtrent zijn vastgoed en artiesten tijdens de F1 in Nederland onderbetaalde, is ook een van de nieuwkomers in de Quote 500.

quote 500 nederlandse artiesten, prins bernhard, formule 1
Prins Bernhard (Afbeelding: ANP)

Het vermogen van de pandjesprins wordt geschat op 125 miljoen euro, waarmee hij op plaats 481 staat in de Quote 500. De rijkste familie is niet de koninklijke familie, maar de familie Brenninkmeijer, rijk geworden met kledingwinkelketen C&A. Het vermogen van die familie wordt geschat op 24 miljard euro. Daarbij staat de familie van Formule 1-antiheld prins Bernhard in schril contrast. De koninklijke familie van Nederland heeft een schamel vermogen van slechts 1,2 miljard euro.

Bestel de nieuwe editie van de Quote 500 hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.