Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel heeft zijn nieuwe grote superheld gevonden: dit is Wonder Man

Marvel Studios heeft zijn volgende grote superheld gevonden. Alleskunner en megatalent Yahya Abdul-Mateen II heeft bijna zijn krabbel gezet onder een contract voor de rol van Wonder Man.

Yahya Abdul-Mateen II is Hollywood aan het veroveren als één van de grootste talenten van het afgelopen decennium. Hij verzamelt megafranchises alsof het Pokémon-kaarten zijn.

Yahya Abdul-Mateen II en Marvel

Van grote rollen in de topserie Watchmen en DC’s spektakelstuk Aquaman tot het spelen van een jonge Morpheus in het recente The Matrix Resurrections: hij is overal.

Daar gaat de 36-jarige acteur nog een schepje bovenop doen. Kwartet!

Het gereputeerde The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Yahya Abdul-Mateen II in vergevorderde gesprekken is met Marvel Studios voor een grote rol.

Grote namen voor Wonder Man

Welke rol weten we ook al: die van Wonder Man, een superheld die zijn eigen serie op Disney+ gaat krijgen. De show zal geproduceerd en deels geregisseerd worden door Destin Daniel Cretton. Hij is de schrijver en regisseur achter Shang-Chi and the Ten Rings.

De serie gaat geschreven worden door Andrew Guest, een Brooklynn Nine-Nine en Community-veteraan. Je kunt dus een flinke scheut humor verwachten. De enige grote naam die verder bekend is, is die van Sir Ben Kingsley, die opnieuw de aan lager wal geraakte acteur Trevor Slattery zal gaan spelen. Perfect, want hij was één van de hoogtepunten van Shang-Chi.

Door die informatie speculeren fans al dat Wonder Man wellicht een soort satirische kijk op Hollywood gaat worden. Wonder Man is in de comics namelijk het alter-ego van Simon Williams, een acteur.

En Nathan Fillion dan?!

Stiekem hebben we Simon Williams en daarmee Wonder Man echter al gezien, en toch ook weer niet. Nathan Fillion speelde de superheld in geschrapte scènes van Guardians of the Galaxy Vol. 2. Ook was hij de stem van de superheld in de geanimeerde serie M.O.D.O.K., een pareltje dat je op Disney+ kunt streamen.

Fans hoopten dan ook dat Fillion het personage zou blijven spelen, al was Keanu Reeves ook een publieksfavoriet voor de rol. Beide acteurs waren waarschijnlijk te oud. Hoe dan ook gaat Marvel uiteindelijk dus voor de twintig jaar jongere Yahya Abdul-Mateen II.

Wie is Wonder Man? Comics-tijd!

In afwachting van meer nieuws vanuit het Marvel-kamp duiken we nog even in de comics. Wonder Man dook voor het eerst op in 1964, in de comics-reeks The Avengers. Nummertje negen, om precies te zijn. Aanvankelijk was Simon Williams meer een schurk dan een good guy.

Hij is de erfgenaam van een rijke zakenman. Met dat geld probeerde hij te concurreren met Stark Industries, het bedrijf van Tony Stark. Nadat dat mislukte belandde Williams in de gevangenis, mede vanwege het verduisteren van geld.

Yahya Abdul-Mateen II Marvel Wonder Man
De comic waarin Wonder Man zijn debuut maakte (Afbeelding: Marvel)

Uiteindelijk werd hij gerekruteerd door Baron Zemo, die we ook kennen van de Disney+ Original The Falcon and the Winter Soldier, voor zijn schurkengroep Masters of Evil. Zemo zorgde ervoor dat Williams superkrachten kreeg, middels chemische en bestralings-experimenten. Daardoor is Wonder Man enorm sterk, snel en kan hij in sommige comics zelfs kort vliegen.

Yahya Abdul-Mateen II Marvel Wonder Man
Wonder Man in een recentere comic (Afbeelding: Marvel)

Avenger

Vervolgens is Wonder Man door de jaren heen vooral een goeierik geworden. Hij stichtte de superheldengroep West Coast Avengers en dook door de jaren heen regelmatig op in andere comics en groepen. Zijn optredens werden voor gekenmerkt door een flinke dosis humor, een echte grappenmaker dus.

Dan snap je het inschakelen van de Community-schrijver ook meteen weer. Tof, maar wat ons betreft kan het MCU vooral wat meer grimmige en serieuzere series gebruiken, in plaats van dezelfde eenheidsworsthumor waardoor alle personages op elkaar gaan lijken. Hopelijk kan Wonder Man die valkuil ontwijken met een unieke insteek.

Afijn, als je meer te weten wilt komen over het personage, dan verwijzen we je graag door naar de Marvel Wiki, waar je eindeloos in zijn comics-geschiedenis en superkrachten kunt duiken.

Wonder Man heeft nog geen releasedatum. Wordt vervolgd! Ondertussen zit Abdul-Mateen niet stil wat superhelden betreft. December volgend jaar zal hij te zien zijn in Aquaman and the Lost Kingdom.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.