Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets Nua Electra laadt zichzelf op tijdens het fietsen

Een elektrische fiets is leuk, maar ja, dat opladen hè. De Nua Electrica van Nua Bikes denkt met je mee. Deze stijlvolle e-bike laadt zichzelf op tijdens het fietsen.

Nooit meer opladen met de elektrische fiets Nua Electrica

De Nua Electrica is de eerste elektrische fiets van Nua Bikes, een bedrijf dat zit gevestigd in de Spaanse stad Barcelona. Het uiterlijk is stijlvol en minimalistisch en de e-bike is vederlicht. Maar het mooiste van allemaal: je hoeft je niet druk te maken over het opladen. De elektrische fiets Nua Electrica laadt zichzelf namelijk op. Als je in de zogeheten ‘self-charging mode’ fietst, krijg je nog gewoon trapondersteuning als het nodig is, zij het in een lichtere vorm. Denk aan tegenwind of heuvelopwaarts. Maar op lange vlakke stukken gebruikt deze elektrische fiets jouw energie juist om zichzelf op te laden. Daarnaast laadt de Nua Electrica zichzelf op met remenergie.

Naast de ‘self-charging mode’ heb je ook gewoon een volledig elektrische stand op deze stijlvolle e-bike van Nua Bikes. In dat geval heb je eenactieradius van 30 kilometer met volledige trapondersteuning. De e-bike, die beschikt over een titanium frame, weegt inclusief de batterij en het motortje maar 13 kilogram. Dat maakt deze zelf-oplaadbare elektrische fiets zo geschikt om ook zonder trapondersteuning ontspannen te fietsen.

Een elektrische fiets met een heerlijke stijl die zelf het opladen regelt, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Kleven er dan nog nadelen aan deze fiets? Nou, dat hangt van je bankrekening af. De e-bike kost 3.995 euro, exclusief shipping-kosten. Vergeet overigens geen helm te dragen op een e-bike. Mocht je dat niet stijlvol vinden, dan moet je deze helm in de vorm van een baseball-pet even checken.

elektrische fiets, laadt zichzelf op, opladen, nua electrica, nua bikes

Betaalbare e-bikes

We kunnen ons voorstellen dat je vier mille een beetje aan de prijzige kant vindt voor een elektrische fiets. Weet dat er tegenwoordig ook betaalbare e-bikes zijn, onder de 1.000 euro, zoals deze van de Decathlon en deze van de Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.