Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Decathlon troeft Lidl af met goedkope elektrische fiets

Leuk en aardig, zo’n elektrische fiets, maar je moet er nogal voor in de buidel tasten. Dus ga je op zoek naar een betaalbare en die vind je onder meer bij de Decathlon. Ja, deze B’twin e-bike is bijna 400 euro goedkoper dan de elektrische fiets die bij de Lidl in de aanbieding is.

Betaalbare elektrische fiets bij Decathlon

We hebben het misschien niet over de meest sexy ros uit de nog jonge geschiedenis van de elektrische fiets, maar degelijk en betaalbaar is hij wel. De B’Twin E-Bike Elops 500 kost slechts 699 euro en we verzekeren je dat je niet snel een goedkopere elektrische fiets gaat vinden.

Oké, prima, maar wat krijg je voor dat geld? Nou, een zeer degelijke e-bike met een brushless-achtermotor van 250 watt en een motorkoppel van 26 Nm. De e-bike beschikt over een batterij van 24 volt/11,6 Ah met 2 jaar garantie (350 tot 500 keer opladen tot 100 procent). Op het stuur zit een LCD-console met drie standen en een ‘walk assist’-modus, zodat het minder kracht kost als je met deze elektrische fiets van de Decathlon aan de hand wandelt. Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden heeft de B’Twin E-Bike Elops 500 een actieradius van rond de 45 kilometer. Prima e-bike voor woon-werkverkeer dus, maar ook voor in de stad.

elektrische fiets, goedkope, betaalbare, e-bike, decathlon, lidl

Bij een betaalbare elektrische fiets als deze bij de Decathlon kijk je al snel even naar de reviews. “Deze e-bike is prima voor stadsgebruik. Zeer betaalbaar en gunstig voor mensen met een beperkt budget. Onlangs wat problemen met de accu, maar ik kreeg netjes een nieuwe van Decathlon”, zegt een van de gebruikers. De fiets scoort vier sterren na meer dan 600 reviews.

elektrische fiets, goedkope, betaalbare, e-bike, decathlon, lidl
elektrische fiets, goedkope, betaalbare, e-bike, decathlon, lidl

E-bike van de Lidl

We noemden hem al even, de betaalbare elektrische fiets bij de Lidl. Die mag dan bijna 400 euro duurder zijn, de actieradius is ook groter. Maar er zijn meer kleine verschillen tussen de goedkope e-bike van de Decathlon. Lees hier meer over de betreffende e-bike bij de Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.