Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De heilige 5 van iedere mancave: van pooltafel tot barkruk

Als je huisje, boompje en beestje geregeld zijn, is het tijd voor het echte werk: je eigen mancave. Het liefst een losse schuur in je tuin, maar een afgesloten ruimte in je huis kan ook. Het belangrijkst is in ieder geval de heilige 5.

De heilige 5 van iedere mancave

Een mancave heeft meerdere doelen. Zo kun je er stoom afblazen met een glas cognac of gewoon lekker bier drinken met je vrienden. Feit is dat het een ruimte is die alleen door mannen betreden mag worden. Noem dat gerust ouderwets, maar zo’n ruimte heb je af en toe gewoon nodig. 5 items die nooit mogen missen.

Bar

Een mancave zonder bar is geen mancave. Het begint allemaal met een bar. Die kun je zelf maken als je handig hebt of kopen als je geld veel hebt. Maar er is ook een tussenweg: de mancave bar is een gewild item op Marktplaats. Zorg dat de bar altijd gevuld is met bier.

Barkrukken

Een bar is op zijn beurt weer geen bar zonder barkrukken. Vergeet die ouderwetse schuimrubberen dingen, tegenwoordig heb je ook stijlvolle barkrukken. Onze favoriet zijn is de barkruk industrieel van Robuuste Tafels, verkrijgbaar in meerdere soorten.

mancave, bar, barkruk

Jukebox (of een ander geluidssysteem)

Noem het cliché, maar in een mancave hoort een jukebox. Toegegeven: daar wil je eigenlijk geen geld aan uitgeven, tenzij je een hobbyist bent. Zorg in ieder geval wel voor een goed geluidssysteem in je mancave, zoals dit speakersysteem van Bang & Olufsen in de vorm van kunstwerk.

Pooltafel

Nog een cliché is de pooltafel. Met keu’s en ballen uiteraard. Hoe groot jouw mannenruimte ook is, je vindt altijd wel eentje op het juiste formaat. Tegenwoordig heb je zeer betaalbare exemplaren, zoals je ontdekt als je even aan het Googelen bent. Een voetbaltafel is overigens een legitieme vervanger.

mancave, bar, barkruk

Thuisbioscoop

Naast bier drinken, poolen en muziek luisteren wil je met je vrienden af en toe ook een film kijken. En niet op een lullig tv’tje. Nee, het liefst in een thuisbioscoop. Dat betekent een combinatie comfortabele stoelen en een grote televisie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.