Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 6 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Dat kunstwerk aan de muur is een speakersysteem van Bang & Olufsen

Als je een nieuw speakersysteem koopt, dan let je naast geluid ook op design. Bang & Olufsen weet deze twee elementen met de Beosound Shape op sublieme wijze te combineren.

Als je van niets weet, is het op de bovenstaande foto lang zoeken naar speakers. Het kunstwerk aan de muur heeft de naam Beosound Shape en is een modulair speakersysteem dat je zelf naar hartelust kunt ontwerpen.

Het systeem bestaat uit een combinatie van zeshoekige luidsprekers, versterkers en geluiddempende elementen. Standaard wordt het model geleverd met acht elementen, maar volgens Bang & Olufsen kun je eindeloos combineren.

Via een online tool kun je het speakersysteem ontwerpen. Het beschikbare kleurenpalet bestaat uit Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey en klassiek zwart.

Akoestiek

Ook niet onbelangrijk: het geluid. Volgens de Deense fabrikant draagt het systeem bij aan betere akoestiek in jouw huiskamer, zelfs als de speakers niet aanstaan.

Het draadloze systeem bestaat uit maximaal elf versterkers en 44 speakers. Voor het aantal tegels met geluiddempend materiaal geldt geen beperking. Muziek stream je uiteindelijk via AirPlay, Bluetooth of met een ingebouwde Chromecast.

In augustus komt de Beosound Shape op de markt. Het meest kale model, bestaande uit acht tegels, kost vierduizend euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dat kunstwerk aan de muur is een speakersysteem van Bang & Olufsen
Sluiten