Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasion: Rolls-Royce van Trump te koop (en deze boodschap laat hij jou na)

2021 begint goed voor verzamelaars van unieke auto’s. Waar je vorige week nog de KITT van David Hasselhoff kon bemachtigen, staat nu de Rolls-Royce Phantom van niemand minder dan Donald Trump te koop.

Een puik stukje memorabilia dus. De zwarte limousine, een Rolls-Royce Phantom uit 2010, wordt op het moment van schrijven geveild. Je zult echter diep in de buidel moeten tasten om de presidientiële bolide aan te schaffen. De veilingmeester verwacht namelijk dat er uiteindelijk zo’n drie tot wel vier ton zal worden geboden, in dollars.

Rolls-Royce van Donald Trump

De Phantom is elf jaar oud en heeft 90.000 kilometer gereden. Daarmee kom je op een waarde van zo’n 180.000 euro uit in Nederland. Maar ja, dit is niet zomaar een Phantom.

Hierin heeft de president van de Verenigde Staten heel wat uurtjes doorgebracht. Daarom verwacht de veilingmeester dan ook zeker de nieuwprijs van de limousine op te kunnen strijken.

Rolls-Royce van Donald Trump Presidentiële occasion: Auto van Trump staat te koop
De Roylls-Royce Phantom van Trump (Bron: Mecum)

Handtekening en boodschap

Naast de Phantom zelf krijg je ook een uniek collector’s item: het instructrieboekje voor de Engelse auto, met daarop een handtekening van Donald Trump. De president was zelfs niet te beroerd om een persoonlijke aanbeveling op het boekje achter te laten: “I loved this car, it is great! Best of luck.” Museumwaardig, zou je zeggen.

De Rolls-Royce van Trump is uitgerust met het Theatre Package, elektrisch bedienbare gordijntjes en een heuse sterrenhemel. Als president moet je toch een beetje verwend worden.

Bieden en Biden

Een luxepositie die jij dus ook kan gaan ervaren, mits je vier ton op je spaarrekening hebt staan. Je kunt via deze link zelf meebieden en meer foto’s bekijken. Vind je dat toch iets te gortig? Dan kun je ook voor het Nederlandse prijskaartje een tweedehands Phantom aanschaffen.

Ben je meer een Biden-fan? Dan kun je hier het racemonster bewonderen dat hij recentelijk in zijn garage heeft moeten zetten. Het presidentschap gooide helaas roet in het eten.

Bron: Mecum

Mecum

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.