Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dogecoin in de lift na Tesla-onthulling van Elon Musk

De Dogecoin-koers is weer flink gestegen tijdens de afgelopen 24 uur. De drijvende factor achter de koersstijging is een bekende: Tesla-topman Elon Musk.

Na de bekendmaking steeg de koers in no-time van 0,14 naar 0,19 dollar, tel uit je winst. Nu, op het moment van schrijven, is de koers weer gezakt tot 0,16 dollar. Volg hier de live koers.

Dat Dogecoin de favoriete crypto is van de Tesla-oprichter is inmiddels geen geheim meer. Met Twitter als wapen heeft Elon Musk de Dogecoin-koers al meerdere malen de ruimte in geschoten. Ditmaal bracht hij naar buiten dat Tesla de digitale munt Dogecoin gaat accepteren als betaalmiddel voor bepaalde merchandise en collectables.

Om welke producten het precies om gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Wel wordt verwacht dat het om speciale verzamelobjecten gaat, zoals de onlangs uitgebrachte cyberwhistle en de cybersquad for kids.

Tesla-collectables kopen met Dogecoin

Welke producten het ook zijn, Dogecoin-bezitters kunnen er maar beter snel bij zijn. Onlangs was de Tesla Cyberwhistle (50 dollar) bijna onmiddellijk uitverkocht. Het cyberfluitje steekt de draak met alle whistleblowers (klokkenluiders), maar ook met de Apple ‘poetsdoek’ van 19 dollar. Het ontwerp van de cyberwhistle is geïnspireerd op de Tesla Cybertruck, die in 2022 verschijnt.

tesla cyberwhistle, fluit, klokkenluider, cybertruck
(Afbeelding: Tesla)

Voordat de Cybertruck het straatbeeld gaat versieren (of ontsieren), komt Tesla met de cybersquad voor kids. De elektrische squads zijn verkrijgbaar nog voordat de volwassen kinderen een eerste ritje met de Cybertruck kunnen maken. De cybersquad voor kinderen is inmiddels ook uitverkocht.

Tesla en Bitcoin

Eerder dit jaar bracht Elon Musk naar buiten Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor Tesla’s. Deze aankondiging was het startschot voor de crypto bull-run. Enkele maanden later dompelde de CEO de crypto-gemeenschap plotseling in diepe rauw. Bitcoin zou vanwege de hoge energiekosten die gepaard gaan met het minen van de munt een te negatieve stempel drukken op het milieu. En dat staat haaks op waar Tesla voor staat: elektrisch rijden en duurzaamheid.

Toch geeft het ook aan hoe onvoorspelbaar en wispelturig de Tesla-topman is. Al is Dogecoin natuurlijk wel zijn ‘precious’. Houd het Twitter-account van Elon dus in de gaten. Binnenkort wordt vast duidelijk welke producten je precies met Dogecoin kunt aanschaffen.

Deze token stootte Dogecoin uit de top 10 tijdens de Bitcoin-dip

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.