Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ overtreft grootste Netflix Original ooit met WandaVision

We wisten al dat WandaVision populair was, maar nieuwe cijfers maken al helemaal duidelijk dat Disney+ een monsterhit in handen heeft. Netflix is van de troon gestoten.

Bridgerton was afgelopen maanden mede dankzij de pandemie een megahit. Sterker nog, het was de grootse Netflix Original. Ooit.

WandaVision verslaat Bridgerton

Dat maakt het volgende nieuws des te indrukwekkender: volgens Variety heeft WandaVision afgelopen maand de Amerikaanse streamingmarkt gedomineerd, met cijfers die zelfs Bridgerton overtreffen.

WandaVision is de allereerste Marvel Studios-serie op Disney+. Het begin van een toekomst waarin we elke vrijdag een nieuwe Marvel-aflevering kunnen streamen, van peperdure series die net zo belangrijk zijn als de bioscoopfilms.

Top 10 van januari

Dat WandaVision populair was wisten we al, maar als je de cijfers naast elkaar ziet dan is het toch bizar. Als je heel januari pakt, dan was WandaVision de best bekeken serie op alle streamingdiensten. In Amerika, maar toch.

Het volledige eerste seizoen van Bridgerton kwam uit 0p 25 december, vlak voor januari van start ging. De vier weken daarop werd de Original door 82 miljoen huishoudens bekeken, waarmee het de grootste Netflix Original ooit is.

Toch is WandaVision daar nog eens overheen gegaan, ondanks het feit dat er maar vier afleveringen van de Marvel-serie uitkwamen in januari. TVision meet alle streamingdiensten, met de volgende top 10 als resultaat voor januari:

WandaVision grootste serie Disney+
De top 10 van januari (Afbeelding: Variety)

De geïndexeerde cijfers kun je zo lezen: 8,127 betekent dat de show in kwestie, WandaVision dus, 81.3 keer zo goed bekeken is als de gemiddelde titel. Dat zet het succes van de serie meteen in perspectief.

Een streak die nooit meer ophoudt

Februari heeft Netflix nog geen megahit opgeleverd, dus de kans is groot dat Disney+ twee maanden op rij bovenaan deze top 10 staat. Ja, dit is enkel Amerika, maar ook in Nederland zal er een soortgelijk plaatje ontstaan.

Hopelijk kan Marvel Studios die succescijfers doortrekken met de volgende serie, The Falcon and the Winter Soldier. Die gaat op 5 maart van start. Op 11 juni begint Loki.

Ja, dankzij de wekelijkse releases die Disney hanteert is één ding duidelijk: Netflix gaat het hele jaar door pittige concurrentie vanuit de Marvel-hoek krijgen. En dan is de Star Wars-trein nog niet eens volledig op gang gekomen.

Bridgerton verslaat meer dan 1500 Netflix Originals met nieuw record

Loki, Star Wars en meer: Disney+ onthult releasedata nieuwe series

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.