Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

5 geniale details in Ahsoka die zelfs Star Wars-fans missen

De live-action Star Wars-serie Ahsoka is een succes voor Disney+, waar al veel over is geschreven. Maar heb jij deze details en easter eggs in de serie wel gespot?

Die-hard Star Wars-fans kennen Ahsoka Tano al uit de boeken, en de tekenfilms Clone Wars en Star Wars Rebels. De gewone stervelingen die alleen live-action films en series kijken, kennen het door Rosario Dawson gespeelde personage al uit The Mandalorian en The Book of Boba Fett. En nu heeft ze dus haar standalone-serie op Disney+.

Het personage Ahsoka Tano is ooit bedacht om te duiden hoe Anakin Skywalker zich ontwikkelt van de ongedisciplineerde Padawan in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones tot de meer gereserveerde Jedi Knight in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Door Anakin de verantwoordelijkheid te geven over een Padawan (leerling-Jedi), werd hij gedwongen om voorzichtiger en verantwoordelijker te worden. Ook zou dit hem inzicht geven in zijn relatie met zijn eigen meester, Obi-Wan Kenobi. Daarnaast wilde bedenker George Lucas een personage toevoegen dat meisjes zou aanspreken.

Details en easter eggs in Star Wars-serie Ahsoka

De serie, die nu vijf afleveringen onderweg is op Disney+, volgt het pad van de voormalige Jedi Knight, terwijl zij een bedreiging voor het sterrenstelsel onderzoekt. Met een score van 88% op Rotten Tomatoes en een rating van 8 uit 10 op IMDb wordt de serie goed beoordeeld. Een aantal verrassende en geniale details op een rij.

1. Sabrine Wren en de Galaxy Invader CGL Vintage 1978

Het draagbare apparaat waar Mandalorian-vechter Sabine Wren het hoofd van de robot in het ziekenhuis op aansluit, is een oude retro-gameconsole met de naam Galaxy Invader CGL Vintage 1978. Ze houdt hem alleen ondersteboven. Dit zijn nou precies de details waar wij blij van worden in de duistere tijd van CGI.

details ahsoka star wars serie Galaxy Invader CGL Vintage 1978
Na een likje verf is een vintage handheld ineens een Star Wars-rekwisiet (Afbeelding: Disney / Wikimedia)

2. Hera Syndulla vs. Obi-Wan Kenobi

Mary Elizabeth Winstead, die Twi’lek Hera Syndulla speelt in Ahsoka, is getrouwd met Ewan McGregor, die Obi-Wan Kenobi speelde in de prequel-trilogie en Obi-Wan Kenobi (2022). Dat is nog eens Star Wars-gossip.

Mary Elizabeth Winstead, Twi lek Hera Syndulla, ahsoka, star wars, obi wan kenobi, ewan mcgregor
Mary Elizabeth Winstead als Hera Syndulla (Afbeelding: Disney)
obi-wan disney+ disney obi-wan kenobi
Ewan Mcgregor als Obi-Wan Kenobi in de gelijknamige serie (Afbeelding: Disney)

3. Het ruimteschip 7-6-1974

Het ruimteschip van Ahsoka heeft het serienummer T-6-1974. Een knipoog naar de geboortedatum van Dave Filoni: 7-6-1974. Hem kun je gerust het brein achter de serie noemen. Hij is namelijk schrijver en uitvoerend producent van alle afleveringen, regisseur van twee afleveringen en stemacteur in twee afleveringen. Dan is een vermelding in de lijst met geniale details en easter eggs het minste dat wij kunnen doen.

ruimteschip 7-6-1974 ahsoka star wars details
7-6-1974 (Afbeelding: Disney)
Dave Filoni, details ahsoka, star wars serie
Dave Filoni (Afbeelding: ANP)

4. Zwaardvechten als Bruce Lee en Lucy Liu

De Jar’Kai-stijl van zwaardvechten van Ahsoka Tano, waarbij gebruik wordt gemaakt van een dubbele shoto (lightsabers met twee korte bladen), is deels afgeleid van de nationale Filipijnse krijgskunst genaamd Kali. Kali, ook bekend als Arnis of Eskrima/Escrima, dateert uit de Filipijnse pre-Spaanse koloniale periode. Zowel Jar’Kai als Kali leggen de nadruk op wapengebaseerde gevechten met stokken, messen, wapens met bladen en verschillende geïmproviseerde wapens. Ook ‘open hand-technieken’ zonder wapens maken onderdeel uit van de vechtstijl.

details ahsoka star wars serie rosario dawson shoto zwaardvechtstijl
(Afbeelding: Disney)

Beroemde beoefenaars van Kali zijn Bruce Lee en zoon Brandon, Steven Seagal, Tom Cruise (in Jack Reacher), Lucy Liu (in Kill Bill) en Lauren Mary Kim (motion capture voor Ahsoka Tano-vechtscènes in de Star Wars-tekenfilmserie The Clone Wars).

5. Death Proof

Nu we via Kill Bill toch aan Quentin Tarantino hebben geroken: de serie Ahsoka herenigt Rosario Dawson en Mary Elizabeth Winstead, die eerder samen verschenen in de film Death Proof (2007).

death proof, ahsoka Mary Elizabeth Winstead en rosario dawson, serie, details, disney
Rosario Dawson en Mary Elizabeth in Death Proof, 2007 (Afbeelding: Dimension Films)

Check ook de geniale details en easter eggs in de Netflix-serie Wednesday!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.