Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Deense oorlogsserie met Nederlands tintje nu gratis op NPO Start

De gratis streamingdienst NPO Start heeft er vanaf zaterdag 29 juni 2024 weer een interessante gratis serie bij. Ditmaal de Deense oorlogsserie Oxen: Hangdogs, met onder anderen de Nederlandse acteur Reinout Scholten van Aschat in de gelederen. Uit de koker van de makers van Borgen.

NPO Start is lekker bezig de laatste tijd. Zo pakte de streamingdienst eerder deze week uit met een misdaadserie met 100% op Rotten Tomatoes en eerder deze maand met de beste politieserie in jaren. Gratis te streamen, net als Oxen: Hangdogs.

Deense oorlogsserie Oxen: Hangdogs

Oxen: Hangdogs is gebaseerd op de veel verkochte Oxen-boeken van Jens Henrik Jensen. In de oorlogsserie van zes afleveringen volg je Niels Oxen. Hij is de hoogst onderscheiden oorlogsheld van Denemarken en loopt een trauma op tijdens een missie in Afghanistan. Door toedoen van zijn leidinggevende sneuvelt een legerkameraad voor zijn ogen.

Eenmaal terug in Denemarken wil Oxen het incident onderzoeken. Maar de oorlogsheld merkt al snel dat niet iedereen daarop zit te wachten. Vanuit het niets wordt hij ontslagen en beschuldigd van moord, maar het hoofd van de Deense inlichtingendienst gelooft in zijn onschuld.

Gratis op NPO Start en Nederlands tintje

Zaterdag 29 juni is de eerste aflevering te zien op NPO 3 en vanaf dan kun je de Deense oorlogsserie ook gratis streamen op NPO Start. Geen geduld? Oxen: Hangdogs is nu al tegen betaling te streamen op NPO Plus. Daarop kun je overigens een gratis proefabonnement nemen. En nu je toch in de stemming bent: bekijk ook de beste gratis oorlogsfilms op de streamingdienst van de Nederlandse publieke omroep.

Oxen-Hangdogs-deense-oorlogsserie-gratis-streamen-npo-start
Borgen-actrice Birgitte Hjort Sørensen in Oxen (Afbeelding: Mike Kollöffel / TV 2)

Dan nog twee interessante bijrollen. Birgitte Hjort Sørensen, bekend van de wereldwijde hitserie Borgen, speelt mee. Alsook de Nederlandse acteur Reinout Scholten van Aschat, onder meer bekend van oorlogsfilm De Oost en De Heineken Ontvoering. De hoofdrol wordt gespeeld door Jacob Lohmann, die je wellicht kent van The Killing.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.