Stijn Kuster
Stijn Kuster Crypto 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tamadoge rukt op, de crypto die Dogecoin en Shiba Inu moet killen

Memecoins Dogecoin en Shiba Inu kennen liefhebbers van crypto inmiddels wel. Hier komt, middenin de ‘cryptowinter‘, een nieuwe honden-coin bij: Tamadoge (TAMA). Check vooral ook even de video in dit artikel over de legitimiteit.

De cryptomunt is nog enkel in de pre-sale te koop, maar heeft al bijna 7 miljoen dollar aan investeringen. De bèta-sale duurde tot 10 augustus waarna de volledige pre-sale volgde. Deze zal in Q4 stoppen.

Tamadoge (TAMA) moet Shiba Inu en Dogecoin verslaan

Het doel van Tamadoge is de beste memecoin op de markt worden en crypto als Dogecoin en Shiba Inu verslaan. Hoewel er een ludiek (en dubieus) sausje aan de cryptomunt zit, heeft de crypto wel degelijk een functie.

Tamadoge (TAMA) is gebouwd op de blockchain van Ethereum en speelt een belangrijke rol in de Tamaverse, een metaverse. Hiermee is het de eerste memecoin met zo’n digitale wereld. In deze wereld gebruik je de Dogecoin-tegenhanger en word je uitbetaald met de munt. Middels zogenaamde ‘Play-To-Earn’ games kun je de munt verdienen.

Een soort Tamagotchi-NFT

In de Tamaverse krijg je een Tamadoge-pet. Dit is een NFT van een hond waarvoor je moet zorgen, net als je vroegen bij de Tamagotchi moest. Hoe meer tijd je aan je dier besteedt, hoe meer je verdient. Je kan uiteindelijk ook spellen spelen tegen andere NFT-bezitters. De TAMA krijg je aan het eind van de maand uitbetaald aan de hand van een ranking.

De munt is deflationair, wat betekent dat de prijs in theorie alleen maar stijgt. Dit komt doordat er eens in de zoveel tijd 5 procent van de coins wordt ‘geburned’. Ze verdwijnen dan uit het systeem waardoor er minder aanbod is. Als de vraag naar TAMA dan hetzelfde blijft of toeneemt, stijgt de waarde van Tamadoge.

Tamadoge (TAMA) is een risicovolle crypto-investering

Vooralsnog is TAMA een risicovolle investering. De Dogecoin-concurrent staat immers aan het begin van zijn levensfase. Echter, velen geloven in het project en als je er vroeg bij bent, kan je de munten wellicht goedkoop kopen.

Elon Musk somt op waarom Dogecoin sterker is dan Bitcoin

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.