Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Crypto 24 dec 2021
Leestijd: 6 minuten

10 apps waarmee je dagelijks gratis crypto kunt verdienen

Er zijn tal van manieren om zonder een cent te investeren een mooi extra inkomen te genereren met crypto. Hoe? Door simpelweg een beetje moeite te doen. In dit artikel leer je meer over de verschillende verdien manieren met aan het eind de top tien gratis apps waarmee je dagelijks gratis crypto’s kunt sprokkelen.

Als je wel crypto-vermogen wil opbouwen, maar geen risico’s wil lopen je spaargeld kwijt te raken of geen zin hebt in hoge transactiekosten of gewoon een makkelijke bijverdienste wil opbouwen, heb je tal van mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Ember Fund. Een gratis wallet waarin je dagelijks even op ‘earn’ moet klikken om vervolgens 24 uur lang gratis bitcoin te minen. Makkelijker wordt het niet.

Omdat het veel te lang zou duren om alle manieren te bespreken waarmee je geld kan verdienen in de crypto-verse, beperk ik me hier tot een samenvatting en overzicht van de laagdrempeligste.

Kortom, de beste manier om snel gratis crypto’s te pakken.

Play-to-Earn

De hele play-to-earn-revolutie is nog maar net begonnen, maar de potentie is eindeloos. Stel je voor hoe groot de gaming-wereld is en hoeveel geld erin omgaat, met name de uitgaven aan licenties, downloads en in-game-purchases. Draai dat eens om van geld uitgeven aan games naar geld verdienen aan games. Veel play-to-earn-games doen nu nog denken aan een variant op Pokémon Go, waarbij je characters uplevelt en daarmee hun waarde verhoogt. Ook kun je in de echte wereld op pad om via augmented reality coins te minen of verdienen.

Tien apps waarmee je dagelijks gratis crypto kunt verdienen
Er komen steeds meer metaverse en play-to-earn games (Afbeelding: Axie Infinity)

De hele metaverse is nu nog klein, maar er wordt al druk geïnvesteerd in NFT’s en virtueel land, in de hoop dat dat in waarde gaat stijgen. Ook kun je investeren in de ontwikkelaars van games maar ook in platforms die zelf een heel netwerk opzetten met mensen die de game spelen. Als investeerder profiteer je dan mee van hun verdiensten. Voor mensen die niet willen investeren: er zijn nu al tal van games waarbij je gratis coins en NFT’s kunt verdienen door simpelweg te spelen.

Gratis crypto via Airdrops

Cryptocurrency-airdrops worden vaak gebruikt als een tool voor marketing, liquiditeit-creatie, en andere toepassingen voor platforms en blockchainprojecten. De ontwikkelaars en oprichters belonen dus de vroege gebruikers voor hun bijdrage aan de groei van de token en het platform.

Airdrops zijn er in heel veel verschijningen. Mijn conclusie na een tijdje uitproberen, is dat er vooral veel rommel bijzit. Natuurlijk, je kunt geluk hebben en ineens een tegoedje van een obscure coin in je wallet ontdekken die een jaar later parabolisch gestegen is en plots €10.000 waard is. Die mazzel heb ik nog nooit gehad, maar ik ken mensen die dat hebben meegemaakt.

Update: de Manchester City Fan Token lijkt fake. Je ontvangt wel een gratis token, maar die is niets waard. Laat deze Airdrop dus links liggen.

Airdrop tips voor gratis crypto’s

Mijn advies: verspil niet teveel tijd aan het uitzoeken welke Airdrops er allemaal zijn, maar besteed er eens een keer een middagje aan. Hou hierbij de volgende tips in het achterhoofd.

 • Laat Airdrops waarbij je heel veel taken moet uitvoeren, zoals het gaan volgen van allerlei vage accounts en het sharen van scammy berichten in je social media, resoluut links liggen.
 • Airdrops waar betrouwbare partijen uit de cryptowereld achter zitten, zijn vaak serieus en meer de moeite waard.
 • Als het too good to be true lijkt, is het dat ook 100 van de 100 keer.
 • Doe nooit maar dan ook nooit mee aan Airdrops waar gevraagd wordt om welke inloggegevens of seed phrases of andere recovery-gegevens. Dit zijn scams!

Tip 1: MetaMask-wallet Airdrop

Het is sowieso aan te raden een MetaMask-wallet te hebben en hier transacties mee te doen, want die is superhandig, veilig en heeft lage transactiekosten (bij BSC-projecten). En, als we het toch over Airdrops hebben, het gerucht gaat dat MetaMask ooit een eigen coin op de markt gaat brengen en als ze dat doen, overwegen ze hun gebruikers alvast een gratis Airdrop van die tokens te geven.

Gratis crypto minen met deze 10 apps

We schreven op Manners al eerder over hi Dollar en Pi, coins die je gratis kunt minen. Hi Dollars kun je nu al direct sparen en in je wallet krijgen, Pi moet nog steeds gereleased worden, maar als je nu al begint met minen, bouw je wel een leuk tegoed op. Naast deze projecten zijn er nog meerdere anderen, waar we er een aantal van hebben geselecteerd (op gebruiksgemak). Voor het hele lijstje geldt dat het opbouwen van zo’n tegoed leuk is, maar geen garantie geeft. Het blijft crypto natuurlijk, dus de prijs kan altijd instorten of niets meer waard worden. Maar aangezien het minen van deze coins je niets kost, loop je ook geen risico.

Tien apps waarmee je dagelijks gratis crypto kunt verdienen
Gratis coins minen met onder andere Sperax Play (Afbeelding: Sperax Play)
 1. Bee Network – Link
  Wat moet je doen? Activeer het bij-icoontje en krijg 1 Bee gratis + verdien 6,96 Bee per dag door elke 24 uur op het bijtje te klikken. Code: cryptotips
 2. Eagle Network – Link
  Wat moet je doen? Elke 24 uur op de knop in het midden van je scherm klikken en verdien 2,4 Eagle per dag. Code: cryptotips
 3. Sperax Play – Link
  Wat moet je doen? Deze wallet komt zeer serieus, professioneel en gebruiksvriendelijk over. Je kunt per dag 24 xp verdienen door op het sneeuwbal-icoontje te klikken. Je xp-tegoed kun je na verloop van tijd omzetten in de native token van dit protocol. De code is: h7pbo2
 4. M2 Network – Link
  Wat moet je doen? Dit is een beetje een lelijke Chinese app, waar ik eerst mijn twijfels bij had, maar het werkt vrij simpel dus nooit geschoten… Verdien dagelijks 4,8 m2 door het mining-icoontje te activeren. Code: cryptotips
 5. PhunWallet – Link
  Wat moet je doen? Activeer de PhunToken Smile elke 24 uur door erop te klikken en ontvang 5 PHTK Rewards. Je kan ook meedoen aan kleine enquetes (meestal maar 1 vraag) en extra verdienen.
 6. Coin: Explore the world – Link
  Wat moet je doen? Deze snapte ik eerst niet en liet ik links liggen, maar onlangs heb ik met er verder in verdiept. Het is een soort geocaching-project waarbij je door te spelen en je te verplaatsen (elk vervoersmiddel telt) meer coins kunt sparen. Dit tegoed kun je uiteindelijk omzetten in een gratis crypto-coin.
 7. Star Network – Link
  Wat moet je doen? Simpel: klik elke 24 uur op het raketje en verdien 19,2 Star per dag. Code: cryptotips
 8. MOG Network – Link iOS, Link Android
  Wat moet je doen? Activeer elke 24 uur de robot via het icoontje in het midden van het scherm. Code: F368A71B989
 9. Cheatmoon – Link
  Wat moet je doen? Activeer de raket-knop elke 24 uur en spaar coins. Code: cryptotips
 10. Ember Fund – Link
  Wat moet je doen? Klik elke 24 uur op de Earning-knop en verdien sats (kleine stukjes Bitcoin).

Ik zou zeggen, probeer ze uit en ervaar welke op de lange termijn werken en wat opleveren. En, zoals altijd: not financial advice, DYO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.