Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Crypto 26 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Hi Dollar: de gratis crypto waar je nog aan verdient ook

In 2 minuten heb je alles ingesteld en verdien je minimaal 45 dollar per maand door alleen je dagelijkse gift te claimen. Als je vrienden uitnodigt, kun je zelfs nog meer per dag verdienen met de gratis crypto ‘Hi Dollar’.

Ik kwam het tegen bij Yahoo! Finance, een serieuze bron, en heb dit platform zelf uitgeprobeerd. Tot op heden ziet het er veelbelovend uit en heb ik nog geen adders onder het gras kunnen vinden (behalve een heel kleintje dan).

Het leuke aan de Hi-token is dat het een combinatie biedt van een wallet, mobiel betaalsysteem en een platform voor financiële diensten. Maar dan zeer laagdrempelig. Een nieuw soort crypto-ecosysteem waar je niet per se hoeft te investeren maar ook terecht kunt voor iets dat doet denken aan minen. We schreven ooit over Pi, ‘de energiezuinige cryptocurrency die je nu nog gratis krijgt’ en daar lijkt Hi ook op en niet alleen in naam.

Net als bij Pi hoef je bij Hi alleen maar een account aan te maken (dit kan simpel via WhatsApp) en begin je meteen met het gratis sparen van tokens. Het werkt iets anders dan bij Pi, maar het is heel simpel. Pi gebruik ik overigens al een dik half jaar en het werkt prima. Hi heeft een supersnelle gebruikersgroei en adoptie, die Bitcoin, Ethereum en Dogecoin ver achter zich laat.

Hoe werkt de gratis crypto Hi Dollar?

Gebruikers kunnen er hetzelfde doen als bij een bank, maar zelfs als je niet zit te wachten op die functionaliteiten, is het absoluut de moeite om de native token genaamd hi Dollar uit te proberen. Om je te laten kennismaken met deze munt, geeft hi je elke dag eentje cadeau. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is die dagelijks claimen.

Wat kun je ermee verdienen?

Op moment van schrijven is de token 1,45 dollar waard, maar dat fluctueert uiteraard net als bij andere crypto. Een andere feature van het platform is het referral-programma. Je kunt extra bijverdienen als je vrienden aanbrengt die ook actief de munt claimen. Voor elke Hi Dollar die een vriend (die door jou is aangebracht) krijgt uitgekeerd, krijgt je 50% bovenop je eigen verdiensten. Dat kan toch al snel oplopen tot 100 dollar of zelfs 200 dollar per maand.

Verdien makkelijk bij door deze crypto dagelijks gratis te krijgen
Een nieuw financieel ecosysteem (Afbeelding: hi)

De catch? Adders onder het gras?

Bij gratis geld ga je altijd meteen op zoek naar de adder onder het gras. Ik zie zelf weinig bezwaren, de app van Hi is te downloaden in de AppStore (en in de Android PlayStore) en heeft daar zelfs vijf sterren, dus het is zeker legit. Als je geen geld wil storten in je wallet en geen KYC wil doorlopen, hoeft dat allemaal niet. Ik zie dan ook geen risico’s. Hi weet verder niets van je en het kost je ook niets. Zie het als een digitaal boekje waarin je elke dag een zegeltje plakt tot het boekje vol is.

Het enige dat ik kon vinden, is dat je je verdiensten pas na een jaar kan opnemen, ze blijven eerst een jaar in je spaarpot. Maar dat is niet ongebruikelijk voor spaarprogramma’s. En niet onbelangrijk, het zit nog in de beta-fase, dus je kunt de app downloaden, maar pas een account aanmaken als je een uitnodiging hebt. Dat kennen we bijvoorbeeld ook van Clubhouse. Ik zou zeggen, probeer het gewoon uit. Als het verder geen succes wordt, heb je ook niets verloren.

In een volgend artikel gaat Manners verder in op de extra verdien-mogelijkheden en ons oordeel.

Account maken en gaan

Gebruik een link van iemands account en klik onderaan de pagina om je via Telegram of WhatsApp in te schrijven. Je hebt dan de nickname van een ander nodig om binnen te komen. Of download eerst de app en voer tijdens het instellen de nickname in en je krijgt een account. Als je geen uitnodiging kunt vinden, kun je mijn nickname gebruiken: mverkoren. Binnen 2 minuten heb je de eerste gratis Hi Dollar in je wallet. Je moet wel even aantonen dat je 18 jaar of ouder bent door een selfie te maken en je ID te scannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.