Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & Drinken 25 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

6 unieke bierabonnementen voor speciaalbier aan huis

Ben je altijd op zoek naar nieuwe bieren om te proeven? Maak het jezelf makkelijk met een bierabonnement, waarbij je het kiezen van die bijzondere smaken uit handen geeft.

Elke maand nieuwe een aantal nieuwe speciaalbieren aan huis geleverd krijgen. Klinkt dat als muziek in de oren? Doe jezelf dan een bierabonnement cadeau. Zo weet je zeker dat je altijd lekkere bieren in huis hebt, en hoef je zelf geen moeilijke keuzes te maken.

Maandelijks bierabonnement, ideaal

Als je tijdens de decembermaand genoten hebt van de populaire bier-adventskalenders, dan is dit een mooie manier om het proeven van verschillende bieren door te zetten. Zo val je tenminste niet in een zwart gat als je het laatste biertje uit jouw kalender wegtikt. Voor je het weet, staat er weer een doos met nieuwe bieren op de deurmat te wachten.

1. Hellobier

De komende maanden geen zorgen over je biervoorraad? Schaf het halfjaarabonnement van Hellobier aan. Je ontvangt elke maand een bierpakket met acht speciaalbieren. De helft van die bieren zijn te proeven door middel van een online bierproeverij. De kosten? 191,40 euro voor een halfjaar.

Lockdown-aanrader: zo organiseer je een (online) bierproeverij thuis

2. HOPT

Elke maand zes internationaal gerenommeerde bieren ontvangen? Dat kan met het pakket van HOPT. Ideaal als je van bier houdt, maar niet weet welke bieren je moet kiezen. Je hebt keuze uit drie verschillende pakketten: 3 maanden voor 63 euro, 6 maanden voor 126 euro en een jaar voor 231 euro.

3. Hertog Jan

Onlangs lanceerde ook bierbrouwerij Hertog Jan een bierabonnement genaamd De Proeftuin. Voor een jaarabonnement leg je 130 euro neer of je betaalt 35 euro per kwartaal. Wat krijg je voor dat geld? Elk kwartaal ontvang je drie kruiken (50 cl). Het betreft nieuwe, innovatieve bieren met een beperkte oplage die je op geen enkele andere manier kunt bemachtigen. Voor de echte liefhebbers dus.

4 verrassende recepten voor een winterse cocktail met bier

4. Beer in a box

Op Beer in a box vind je veel verschillende abonnementen. Van goedkoop (21,50 per maand) tot een duurdere box met meer bieren (71 euro per maand). Via de website geef je jouw eigen smaak door, kies je het aantal flesjes, en Beer in a box stuurt je vervolgens elke twee maanden een nieuwe box toe.

5. Craft Boxs

Op zoek naar bieren die je sowieso lust, maar die je nog nooit gedronken hebt? Het bierabonnement van Craft Boxs wordt gekoppeld aan jouw Untappd-account. Untappd is een app waar bierliefhebbers hun gedronken bieren mee bijhouden. Hierdoor wordt het abonnement persoonlijk en valt het altijd in de smaak. Gebruik je de app niet? Dan geef je via de website jouw biervoorkeuren aan.

Je betaalt 39,50 euro per maand voor een reguliere box, of 69,95 euro per maand voor een exclusieve box. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

6. Bierfamilie

We sluiten af met het goedkoopste abonnement van het stel. Het bierabonnement van bierfamilie.nl krijg je eens per maand voor slechts 17,50 euro. Je krijgt iedere periode zes speciaalbieren. Liever eens per twee maanden of eens per kwartaal? Dat is mogelijk voor dezelfde prijs.

5 verrassende gezondheidsvoordelen van bier (met mate)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.