Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & Drinken 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

7 bier-adventskalenders voor 2021 die je al kunt bestellen

Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank: bier-adventskalenders lijken in 2021 ongekend weer populair te zijn. Tijdens de donkere dagen aftellen naar kerst is immers een stuk leuker met een uniek biertje in je hand.

We selecteren zeven adventskalenders die je alvast kunt bestellen of pre-orderen. Zo ben je er in elk geval zeker van dat je een leuke decembermaand tegemoet gaat.

7 bier-adventskalenders voor 2021

1. Merry Beermas

Vorig jaar was ‘ie helemaal uitverkocht: de Merry Beermas adventskalender van Craft Only. In deze kalender vind je 24 verschillende bieren van Nederlandse brouwerijen. Met twintig verschillende bierstijlen zit er voor iedereen iets lekkers in. Extra leuk: dit jaar bevat elk biertje een QR-code, waarmee je meer te weten komt over het biertje en de brouwer.

Welke bieren er in de adventskalender te vinden zijn, wordt nog niet verklapt. Wel staat er op de website dat er onder andere biertjes van Lowlander, Kraft-bier en Brothers in Law in de kalender te vinden zijn. Bestel ‘m nu, en de adventskalender wordt op 25 oktober verstuurd. Met pre-orderkorting betaal je 69,50 euro, daarna gaat de kalender je 79,50 euro kosten.

2. Brewdog adventskalender

Dat de Brewdog-adventskalender dit jaar populair is, is een understatement. Op dit moment gaan de laatste stuks over de pre-ordertoonbank, dus wacht niet te lang. Er is dit jaar gekozen voor een flink aantal verschillende bieren, variërend van stouts, frisse IPA’s en nieuwe samenwerkingen.

Verwacht geen biertjes die je gewoon in de winkel kunt vinden: de doos bevat niet alleen veertien nieuwe bieren voor 2021, maar ook zes nieuwe speciale voor deze kerst. Je betaalt voor deze box 59,95 euro en hier vind je een alvast spoiler met alle biertjes die je kunt verwachten, voor wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bewingen.

3. Beery Christmas

Als je het leuk vindt om biertjes uit alle streken van de wereld te proeven, dan zit je goed met de Beery Christmas adventskalender van hopt.nl. In deze kalender vind je 25 nieuwe bieren, die exclusief voor deze adventskalender gebrouwen zijn in brouwerijen over de hele wereld. Bestel ‘m nu voor 69,90 euro, en hij wordt vanaf 11 november gratis verstuurd.

Hier komt je bierbuik vandaan en zo kom je er vanaf

4. Speciaalbier adventskalender van Beerwulf

De Beerwulf-adventskalender 2021 zit vol met exclusieve biertjes. Verwacht bieren die je nog nooit eerder geproefd hebt. Welke biertjes dat zijn, blijft nog even geheim, maar je kunt 24 verschillende brouwers in de adventskalender verwachten. Deze kalender hoef je niet te pre-orderen, als je ‘m op maandag tot en met vrijdag voor 18.00 uur bestelt, heb je de kalender de volgende dag misschien al in huis. De kosten? 62,99 euro.

5. De Adventskalender – Exclusive

Niet alleen gek op bier, maar ook op chocolade? De exclusieve editie van beerinabox bevat allebei. Alle biertjes komen van verschillende brouwerijen en zijn niet eerder uitgebracht. Daarnaast vind je 24 chocolaatjes én 24 videoboodschappen van de brouwers. De box zit wel in het duurdere segment: je betaalt met pre-orderkorting 125 euro.

6. Mr. Hop

De volgende in dit rijtje is de bier adventskalender van Mr. Hop. Net als een aantal van zijn voorgangers bevat de doos 24 verschillende, unieke bieren van 24 verschillende brouwerijen. Het bierpakket wordt verstuurd tussen 3 en 18 november, zodat jij ‘m ruim voor 1 december binnen hebt. Voor deze kalender leg je met pre-order korting 79,95 euro neer.

7. Jopen Ultimate Advents Calendar

We sluiten af met de bierkalender onder de bierkalenders. De Jopen Ultimate Advents Calendar bevat 24 blikken bier van maar liefst 44 centiliter. 21 biertjes zijn speciaal voor deze kalender gebrouwen, en zoals Jopen zelf zegt: de brouwers zijn helemaal los gegaan. Geen smaak, ingrediënt of brouwmethode was te gek. Denk aan verschillende speciaal bieren zoals IPA’s, sours en stouts, maar ook barrel aged bieren en zelfs een mystery beer.

Je kunt de kalender nu pre-orderen voor 149,99 euro en op 11 november wordt de adventskalender naar je gestuurd.

5 x biertjes die perfect matchen bij herfstgerechten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.