Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 24 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

10 succesverhalen van beroemdheden die ooit niets te besteden hadden

We beginnen het jaar vaak vol goede moed met plannen en doelen die we in het komende jaar dan écht waar gaan maken. Maar stiekem zijn we begin januari de moed alweer verloren. Heb jij ook een schop onder je kont nodig? Deze succesverhalen inspireren je om in 2022 je doelen waar te maken.

De beroemdheden en ondernemers uit dit artikel hebben het dan nu misschien gemaakt, dat is zeker niet altijd zo geweest. Een mooie reminder dat succes niet zomaar aan komt waaien en dat je hard moet werken om je doelen waar te maken.

Inspirerende succesverhalen

Van een celstraf tot op straat leven en van Elon Musk tot Leonardo DiCaprio: deze tien succesverhalen zijn enorm motiverend.

1. Elon Musk

De rijkste persoon ter wereld is niet altijd rijk geweest. Een paar weken terug herinnerde hij iedereen er in een tweet nog aan dat het ook wel eens anders is geweest.

2. Ed Sheeran

Vroeger waren er maar weinig mensen die in Ed Sheeran geloofden. Hij kreeg afwijzing na afwijzing van platenmaatschappijen. Tweeënhalf jaar sliep hij op de banken van vrienden en soms zelfs op straat, terwijl hij het probeerde te maken als muzikant.

In de Man Man Man podcast special met Ed Sheeran vertelt hij dat hij bijna op het punt stond om zijn dromen op te geven, maar dat juist toen de grote doorbraak kwam: een platenmaatschappij wilde met hem in zee. Tegenwoordig is hij één van de meest succesvolle popsterren ter wereld.

3. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg stopte op 14-jarige leeftijd met school om op straat drugs te verkopen. Hij was zelf ook verslaafd aan cocaïne, waardoor hij gewelddadig werd en op zijn zeventiende in de gevangenis belandde. Daar realiseerde hij zich dat hij zijn leven moest veranderen. Inmiddels is hij een succesvolle acteur met een vermogen van 264,5 miljoen euro.

4. Jay Z

Ook Jay Z verdiende zijn eerste geld door drugs te verkopen. Hij mag dan nu misschien miljardair zijn, de rapper had een zware jeugd in een buitenwijk van Brooklyn. “Het was een harde situatie”, zegt hij over die tijd. “Mijn moeder moest jongleren met de rekeningen. Soms betaalden we de energierekening, soms de telefoonrekening en soms die van het gas. We werden geregeld afgesloten.”

5. Stephen King

Carrie, het eerste boek van horror-master Stephen King, werd maar liefst dertig keer afgewezen door uitgeverijen voordat het één van de bestverkochte romans aller tijden werd. In de tussentijd had King baantjes als leraar, pompbediende en conciërge om zichzelf en zijn gezin een dak boven hun hoofd te geven.

6. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson mag nu de best betaalde acteur in de wereld zijn, op 23-jarige leeftijd moest hij weer blut bij zijn ouders intrekken, omdat zijn professionele football-carrière over was. “Het was alsof iedereen om me heen het succes behaalde dat ik zo graag wilde en waar ik jarenlang zo hard voor gewerkt”, zegt hij. Johnson gaf niet op en ging worstelen. De rest van Dwayne Johnson’s verhaal is geschiedenis.

7. Jennifer Lopez

Ook Jennifer Lopez heeft met een vermogen van 350 miljoen euro een goedgevulde bankrekening. Maar dat is een enorm contrast met hoe ze is opgegroeid. “Ik was één van de 17 miljoen kinderen die niet wisten wanneer ze zouden eten”, zegt ze. “Ik heb gestolen om te kunnen eten of ik haalde het uit prullenbakken.”

8. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio groeide op in Hollywood, maar niet omdat zijn ouders beroemd en rijk waren. Zijn moeder werkte als secretaresse en zijn vader verkocht stripalbums. Als kind maakte hij zich constant zorgen over hoe zijn familie dingen kon betalen. “Acteren leek mij een manier om daaraan te ontsnappen”, zei hij. “Geld spookte mijn hele jeugd rond in mijn gedachten.”

9. Michael Jordan

Over succesverhalen gesproken. Michael Jordan wordt nu als één van de grootste basketballers aller tijden gezien, maar op de middelbare school kon hij vanwege zijn lengte niet in het basketbalteam komen. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, herpakte hij zich. Het motiveerde hem om nog harder te trainen dan daarvoor. En dat wierp zijn vruchten af, om er maar eens een understatement in te gooien.

10. John Paul DeJoria

John Paul DeJoria heeft inmiddels meerdere succesvolle bedrijven op zijn naam staan, die hem een flink vermogen van 2,7 miljard dollar opleverden. Tegenwoordig zou je het niet denken, maar vroeger leefde hij met zijn tweejarige zoontje in een auto. Samen ruimden ze lege colaflesjes op parkeerplaatsen op, om ze in te ruilen voor een paar cent en zo eten te kunnen kopen. Lees hier zijn verhaal.

CareerAddictThought CatalogHLN

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.