Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit verdiende Mariah Carey met All I Want for Christmas Is You

Wat heeft Mariah Carey verdiend met haar beroemde kerstliedje All I Want for Christmas Is You? Goede vraag, en The Economist en Business Insider gingen op zoek naar het antwoord.

Als je eenmaal een goede hit hebt gescoord, kun je daar lang op teren. Je krijgt voor iedere keer dat het liedje gedraaid wordt namelijk royalties betaald voor de auteursrechten. Bij een kerstliedje tikt dat behoorlijk aan, vooral als het eenmaal een klassieker is geworden. Dat de heerlijke meezinger van Mariah Carey een klassiekertje is, mag je gerust een understatement noemen.

Wat Mariah Carey verdiende met All I Want for Christmas Is You?

All I Want for Christmas Is You kwam in 1994 uit en groeide in no-time uit tot een van de grootste kerstklassiekers ooit. Al 37 jaar lang wordt het kerstliedje wereldwijd miljoenen keren gedraaid op de radio. Tegenwoordig kunnen de royalties van streamingplatforms als Spotify daarbij opgeteld worden.

Goed, wat heeft Mariah Carey tot nu toe verdiend met All I Want for Christmas Is You? Volgens de berekeningen van de doorgaans goed ingevoerde en betrouwbare platforms The Economist en Business Insider staat de teller nu op iets meer dan 60 miljoen dollar. Dat is omgerekend 53 miljoen euro. Om jezelf financieel onafhankelijk te maken, hoef je dus alleen een catchy kerstliedje te schrijven.

Dit doet een kerstliedje met je brein

Mariah Carey heeft haar miljoenen te danken aan de werking van ons brein. Lees in dit artikel wat er in je hersenenen gebeurt als je een kerstliedje hoort.

Naast veel geld, verdient Mariah Carey ook de nodige eer met haar kerstliedje. All I Want for Christmas Is You staat namelijk op nummer 6 in de kersverse Billboard Hot 100 Holiday Hit in 60 Years. Het enige kerstnummer dat hoger scoort in deze lijst is The Chipmunk Song van David Seville & The Chipmunks. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.