Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

6 ultieme 90’s Schwarzenegger-films om tijdens kerst te streamen

De kerstvakantie is begonnen. Tijd om lekker op de bank een semi-hersenloze film aan te gooien. Weinig films zijn geschikter dan de rits aan vermakelijke actiefilms die filmheld Arnold Schwarzenegger in de jaren negentig afleverde. Vaak propvol humor, actie, en een wholesome sfeertje.

Het is geen Oscar-materiaal meestal, maar ons hoor je niet klagen. De jaren 90 sfeer en cult maken alles goed.

Arnold Schwarzenegger-films tijdens kerst

We selecteren zes heerlijke jaren negentig-films met Schwarzenegger voor je. Het perfecte kijkmateriaal voor de kerstvakantie! We zetten onder elke trailer ook een bijbehorende poster, want weinig gaat boven filmposters uit de jaren negentig. Genieten!

1. Last Action Hero

Danny is helemaal geobsedeerd door de fictieve actieheld Jack Slater. Wanneer een magisch bioscoopticket ervoor zorgt dat het jongetje in Slater’s nieuwste actiefilm belandt, komen filmmagie en realiteit opeens samen. Tot overmaat belanden de bandieten van de film andersom ook in de echte wereld. Heerlijk meta, met een Arnold Schwarzenegger in topvorm. Pure feelgood met vermakelijke actie. Te streamen via Netflix.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: Columbia Pictures)

2. Terminator 2: Judgment Day

De eerste Terminator is te oud voor dit lijstje, maar dat mag de pret niet drukken. Terminator 2: Judgement Day heeft met een 8.5 niet voor niks een hogere IMDb-score dan zijn voorganger (8.0). Skynet stuurt een nog dodelijkere Terminator naar het heden om John, de zoon van Sarah Connor, te doden. Hij zal namelijk ooit als verzetsleider de supercomputer Skynet proberen te saboteren, iets waar men een stokje voor wilt steken. Het resultaat? Twee onsterfelijke moordmachines die tegenover elkaar komen te staan. Te streamen via Apple TV.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: TriStar Pictures)

3. Batman & Robin

Luister: Batman & Robin is zonder twijfel een van de slechtste Batman-films ooit. Slechter zelfs dan Batman Forever. Dit is het tegenovergestelde van Oscar-materiaal. Maar na een paar glühweintjes gaat er weinig boven melig naar matige actiefilms kijken. En tja, Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze is dan perfect. Een hilarisch dieptepunt in het omvangrijke oeuvre van de actieheld. George Clooney benadrukt nog regelmatig in interviews dat hij zich enorm voor deze film schaamt. Tot op de dag van vandaag. Te streamen via Amazon Prime Video.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: Warner Bros.)

4. Kindergarten Cop

Arnold Schwarzenegger speelt John Kimble, een gedreven politieagent die op een drugshandelaar jaagt. Wanneer hij de crimineel eindelijk te pakken heeft, blijkt dat de enige persoon die tegen hem kan getuigen zijn ex-vrouw is. Klein probleem: zij is spoorloos verdwenen. Het enige spoor wat overblijft is haar zoontje, die op een kleuterschool zit. Dat maakt het kind meteen een doelwit voor de door de drugshandelaar ingeschakelde huurmoordenaars. Voor Kimble zit er niks anders op dan undercover op de kleuterschool te gaan. Te streamen via Amazon Prime Video.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: Universal Pictures)

5. Total Recall

Laat de moderne remake met Colin Farrell lekker links liggen, de originele Total Recall is de perfecte film voor tijdens de kerstvakantie. Science-fiction met een 90’s-sausje, heerlijk. Douglas Quaid heeft de droom om naar Mars te reizen, maar dat tripje is voor hem niet te betalen. Hij besluit een virtuele vakantie in zijn brein te laten implanteren. Tijdens de operatie gaat echter iets mos waardoor hij opeens zich herinnert dat hij eigenlijk een geheim agent is. Of is dat simpelweg een neppe herinnering die geïmplanteerd is? Hollandse glorie, met Paul Verhoeven als regisseur! Te streamen via Apple TV.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: TriStar Pictures)

6. Jingle All the Way

Het is de kerstvakantie, dus Jingle All the Way is een verplicht nummertje. Schwarzenegger speelt Howard Langston, een sympathieke zakenman die helaas veel te weinig tijd voor zijn familie heeft. Het is bijna kerst, en zijn zoontje wil dolgraag de speelgoedpop Turbo Man hebben. Howard besluit er alles voor te doen om de felbegeerde pop te bemachtigen, maar daarin is hij niet de enige. Al snel ontstaat er een avontuur vol bizarre actie, humor en heerlijke kerstchaos. Ik bedoel, check alleen al het onderstaande gevecht. Te streamen via Disney+.

6 heerlijke Arnold Schwarzenegger 90's-actiefilms voor de kerstvakantie
🎇 (Bron: 20th Century Fox)

Check ook deze nieuwe kerstfilms op Netflix!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.